Στα ερυθρόλευκα βάφτηκε το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Volleyleague, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 3-2 σετ του ΠΑΟΚ, στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του Ρέντη.

Μια νίκη που ήρθε με ανατροπή, καθώς η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη βρέθηκε πίσω με 2-1 σετ. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Ελληνα τεχνικού με το πάθος τους και την ποιότητά τους κατάφεραν να γυρίσουν τούμπα το παιχνίδι και να πάρουν μια πολύ σπουδαία νίκη απέναντι στον Δικέφαλο.

Οι Πειραιώτες, που χτυπήθηκαν ανελέητα από τον κορωνοϊό και μέτρησαν 17 κρούσματα, έβγαλαν με επιτυχία το βαρύ πρόγραμμα που είχαν την τελευταία εβδομάδα και βρίσκονται αγκαλιά με τον τίτλο. Οι Ερυθρόλευκοι παρότι είχαν χάσει πολλές προπονήσεις λόγω του Covid-19, κατάφεραν στα τρία παιχνίδια που έδωσαν από την περασμένη Δευτέρα (8/3) μέχρι σήμερα να κάνουν το 3/3.

Την Δευτέρα, στο πρώτο παιχνίδι μετά την πολυήμερη αποχή τους από τους αγωνιστικούς χώρους (σ.σ 20 μέρες αγωνιστικής απραξίας), οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη επικράτησαν εκτός έδρας με 3-0 του Μίλωνα. Την Πέμπτη (11/3) έπαιξαν στη Βέροια και νίκησαν με 3-1 τον Φίλιππο και απόψε νίκησαν τον ΠΑΟΚ με 3-2 σετ. Τρεις αγώνες μέσα σε έξι μέρες. Δύο εκτός έδρας και ένα στου Ρέντη.

Ο Ολυμπιακός, με την εξαιρετική δουλειά του Δημήτρη Καζάζη και το ποιοτικό ρόστερ που διαθέτει με παίκτες ποιοτικούς και αποφασισμένους να οδηγήσουν την ομάδα του Πειραιά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, έκανε το «3 στα 3». Παρά το γεγονός ότι προερχόταν από αγωνιστική απραξία 20 ημέρων, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού πέτυχε τρεις νίκες, με αποκορύφωμα την αποψινή.

Αυτή ήταν η 12η νίκη σε 13 παιχνίδια για τον Ολυμπιακό στη φετινή Volleyleague. Οι Πειραιώτες, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, έφτασαν τους 36 βαθμούς και είναι στο +10 από τον δεύτερο Φοίνικα (σ.σ έχει ένα ματς λιγότερο), στο +11 από τον ΠΑΟΚ και στο +14 από τον τέταρτο Παναθηναϊκό, που έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα παίξουν στα πλέι οφ, στα οποία θα μπουν με την βαθμολογία που τερμάτισαν. Οι τέσσερις ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους ένα μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων, το οποίο θα έχει συνολικά 6 αγωνιστικές και η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Χωρίς τελικούς.

Ο Ολυμπιακός δεν λύγισε από τις δυσκολίες και πλέον οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Δημήτρης Καζάζης στις δηλώσεις που έκανε μετά τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Ερυθρόλευκοι το τελευταίο διάστημα. Δυσκολίες που τους έκαναν πιο δυνατούς. Τους πείσμωσαν και επέστρεψαν ακόμα πιο ψυχωμένοι.

«Σήμερα βγάλαμε την ψυχή του πρωταθλητή. Δείξαμε ότι είμαστε Ολυμπιακός και παρότι έχουμε περάσει, τον τελευταίο μήνα πάρα πολύ δύσκολα, την τελευταία εβδομάδα, τρία παιχνίδια με μετακίνηση, καταφέραμε απέναντι στον καλύτερο ΠΑΟΚ της χρονιάς, να γυρίσουμε το παιχνίδι και να πάρουμε μια τεράστια νίκη. Προσωπικά είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για τους αθλητές μας.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ μας πίεσε πάρα πολύ στο κομμάτι του σερβίς του. Στην υποδοχή δεν ήμασταν πολύ καλοί και κάναμε πολλά λάθη. Όσο περνούσε η ώρα, οι δυνάμεις μας έπεφταν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνονται αρκετά λάθη, εύκολα λάθη από την πλευρά μας. Αυτό έφερε ισορροπία στο παιχνίδι, αλλά στο τέλος αυτό που μέτρησε, ήταν το θέλω μας και βγάλαμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε για να πάρουμε το παιχνίδι.

Όπως είχα από πριν, περίμενα ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, γιατί ήξερα ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή κατάσταση και παίζει αρκετά καλά. Περίμενα να έχουμε αυτά τα πάνω κάτω, τα οποία είναι πολύ φυσιολογικά για εμάς, μετά από όλα αυτά που έχουμε περάσει. Στο τέλος αυτό που μέτρησε ήταν το καθαρό μυαλό και η ψυχή του πρωταθλητή».

Από την πλευρά του ο Χέρμανς Έγκλεσκαλνς ανέφερε: «Περάσαμε μια δύσκολη κατάσταση το τελευταίο διάστημα. Δώσαμε τρία παιχνίδια μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ προερχόμασταν και από την ταλαιπωρία με τον COVID. Ωστόσο όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά,  χρειάζεται η καρδιά για να προχωρήσεις.

Έτσι κερδίζεις τα πρωταθλήματα, όταν δεν εξελίσσεται η κατάσταση με τις καλύτερες συνθήκες. Με την καρδιά! Και η σημερινή νίκη είναι μια φοβερή νίκη με την οποία κάνουμε ένα ακόμα βήμα για τον τίτλο. Τώρα θα προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε λίγο και να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο