Τα χρήματα που θα μαζευτούν από τη δημοπρασία πρόκειται να στηρίξουν τοπικούς καλλιτέχνες στη χώρα που έχουν αγωνιστεί σκληρά και πληγεί οικονομικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την Taycan Art Car είναι ο Richard Phillips. Το εξωτερικό τμήμα του εντυπωσιακού EV που βασίζεται στη ζωγραφική του καλλιτέχνη με τίτλο “Queen of the Night” του 2010, που κυριαρχείται από έντονα χρώματα λουλουδιών, το μπλε του ουρανού αλλά και πεταλούδες.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή σύνθεση χρωμάτων και σχεδίων. Υπάρχει επίσης μια φωτεινή επιγραφή «Queen of the Night» στα πάνελ των μαρσπιέ χάρη στην Porsche Exclusive όπως συμβαίνει επίσης με την υπογραφή του Richard Phillip που προβάλλεται στο πεζοδρόμιο όταν ανοίξεις τις πόρτες.

Το αυτοκίνητο εκτέθηκε σε διάφορα κέντρα της Porsche στην Ελβετία τις τελευταίες εβδομάδες και επί του παρόντος βρίσκεται στο Porsche Center στη Γενεύη. Στις 22 Μαρτίου, θα μετακινηθεί στο Porsche Center στη Ζυρίχη και αργότερα θα εμφανιστεί πιο νότια της Ζυρίχης, όπου θα παραδοθεί στον νικητή.

«Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της Porsche, η Taycan, αντιπροσωπεύει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche Schweiz AG, Michael Glinski. «Θέλαμε να καταγράψουμε αυτό το επίτευγμα σε συνεργασία με έναν κορυφαίο καλλιτέχνη. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η δημιουργία, η οποία αντικατοπτρίζει τις κατευθυντήριες αρχές της αειφορίας και της ηλεκτροκίνησης και φυσικά δίνει επίσης μεγάλη έμφαση στην Ελβετική φύση”.

«Δημοπρατώντας το έργο και δωρίζοντας τα έσοδα, θέλουμε να βοηθήσουμε τον ελβετικό πολιτιστικό χώρο που επλήγη ιδιαίτερα από την πανδημία. Η Porsche έχει κάνει αρκετές σημαντικές πράξεις σε αυτήν την κρίση και είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε όσο μπορούμε στην κοινότητα”.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr