Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να καθαρίζει με δύο τέρματα από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ με δηλώσεις του στο AEK TV υποστήριξε ότι θύμωσε με τον εαυτό του, επειδή δεν πρόλαβε να βάλει στον αγωνιστικό χώρο τους νεαρούς Χριστόπουλο και Κοσίδη. Παράλληλα, μίλησε για τη σημασία της αμυντικής λειτουργίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χιμένεθ:

Για τη μη χρησιμοποίηση Χριστόπουλου και Κοσίδη: “Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές που παίζουν συνεχόμενα παιχνίδια και φυσικά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που μας βοηθούν. Αλλά, σήμερα είμαι λίγο θυμωμένος με τον εαυτό μου. Ήμουν λίγο δειλός να μην βάλω νωρίτερα τους Χριστόπουλο και Κοσίδη. Όταν με ενημέρωσαν οι βοηθού μου είχαμε πέντε λεπτά, αλλά πέρασε ο χρόνος. Ήθελα να τους δώσω αυτή την ευκαιρία γιατί το παλεύουν και επειδή τόσο ο Γκαρσία όσο και ο Καρίμ είχαν πολλά λεπτά συμμετοχής στα πόδια τους”.

Για την άμυνα της ΑΕΚ: “Λόγω της ταυτότητας της ΑΕΚ είμαι χαρούμενος για τη νίκη. Και για να μην δεχόμαστε γκολ θα πρέπει να κάνουμε μία ομάδα, που δεν θα δέχεται εύκολα γκολ. Πρέπει να δουλεύουμε τόσο στην επίθεση, τόσο και στην άμυνα. Οι μεγαλύτερες ομάδες στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα είναι αυτές που δέχονται τα λιγότερα γκολ ή είναι δεύτερες στα λιγότερα γκολ”.

Για το κλειδί ενόψει των playoffs:Το κλειδί είναι να μην χάσουμε κανέναν και γι’ αυτό βγάλαμε τον Μάνταλο. Κυρίως πρέπει να δούμε πως θα επιστρέψουν στην ομάδα οι ποδοσφαιριστές που έχουν απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γίνεται καταπληκτική δουλειά στον τομέα της αποκατάστασης, αλλά πρέπει να δούμε και σε τι επίπεδο θα είναι ο κάθε ποδοσφαιριστής για να είναι ανταγωνιστικό”.

Ο Χρήστος Αλμπάνης με τη σειρά του μίλησε για την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία της ομάδας του, ενώ στάθηκε και στην διάρκεια που χρειάζεται να έχει η ΑΕΚ.

“Το ποδόσφαιρο είναι αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Είχαμε καιρό να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Ξεκινήσαμε καλά με την έλευση του Χιμένεθ, το χάσαμε λίγο στη συνέχεια. Από εκεί και πέρα πρέπει να το διατηρήσουμε, το πιο δύσκολο είναι η διάρκεια. Κάθε φορά που μπαίνω θέλω να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται και αυτό είναι το καθήκον μου” ανέφερε ο Αλμπάνης.

Photo credits: Eurokinissi