Τα ξημερώματα της Δευτέρας (3:00) θα πραγματοποιηθεί το τζάμπολ στο 70ο All-Star Game του ΝΒΑ, το οποίο θα διεξαχθεί κανονικά στην Ατλάντα -παρά την πανδημία- με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αγωνίζεται στο πλευρό του Λεμπρόν Τζέιμς.

Το 70ο All Star Game του ΝΒΑ βρίσκεται «προ των πυλών» και οι λάτρεις της πορτοκαλί μπάλας ανυπομονούν για το ξενύχτι της 7ης Μαρτίου (στις 3:00 τα ξημερώματα, LIVE από το Newsit.gr), όταν και θα διεξαχθεί στην Ατλάντα το αποκορύφωμα της «γιορτής» του μπάσκετ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τη «μάχη» μεταξύ της ομάδας του Λεμπρόν Τζέιμς (Team Lebron) και αυτής του Κέβιν Ντουράντ (Team Durant).

Στην 3η «φιλοξενία» All Star Game από την Ατλάντα (σ.σ. η πρώτη ήταν το 1978 και η δεύτερη το 2003), το ελληνικό ενδιαφέρον θα είναι και πάλι έντονο, καθώς για πέμπτη διαδοχική χρονιά συμμετέχει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αυτή τη φορά ως μέλος της Team Lebron και όχι ηγούμενος της δικής του ομάδας. Πέρυσι (2019-20) o Greek Freak είχε 25 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 μπλοκ σε 31 λεπτά συμμετοχής αλλά η ομάδα του ηττήθηκε εκ νέου από την Team Lebron με 157-155.

Στην πέμπτη διαδοχική συμμετοχή του σε All Star Game (2017, 2018, 2019, 2020, 2021) ο Αντετοκούνμπο πήρε 4.459.276 ψήφους πίσω μόνο από Λεμπρόν Τζέιμς (5.922.554), Κέβιν Ντουράντ (5.567.106) και Στεφ Κάρι (5.481.033) με τους Τζέιμς και Ντουράντ να χρίζονται οι αρχηγοί των δύο ομάδων.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λέικερς) θα βρίσκεται στην πεντάδα της δικής του ομάδας μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (Μπακς) που γίνεται για πέμπτη φορά All Star, αλλά και τους Στεφ Κάρι (Γουόριορς), Λούκα Ντόντσιτς (Μάβερικς) και Νίκολα Γιόκιτς (Νάγκετς). Ενώ θα βρίσκονται επίσης οι Ντέμιαν Λίλαρντ (Μπλέιζερς), Κρις Πολ (Σανς), Μπεν Σίμονς (Σίξερς), Τζέιλεν Μπράουν (Σέλτικς), Πολ Τζορτζ (Κλίπερς), Ντομάντας Σαμπόνις (Πέισερς) και Ρούντι Γκομπέρ (Τζαζ), με προπονητή τον Κουίν Σνάιντερ των Τζαζ.

Όσο για την ομάδα του Ντουράντ, θα βρίσκονται οι Κάιρι Ίρβινγκ (Νετς), Τζέισον Τέιτουμ (Σέλτικς), Μπράντλι Μπιλ (Γουίζαρντς), Καουάι Λέοναρντ (Κλίπερς) και Τζοέλ Εμπίντ (Σίξερς). Ενώ στον πάγκο θα είναι οι Τζέιμς Χάρντεν (Νετς), Ζάιον Γουίλιαμσον (Πέλικανς), Ζακ ΛαΒίν (Μπουλς), Τζούλιους Ραντλ (Νικς), Ντόνοβαν Μίτσελ, Μάικ Κόνλεϊ (Τζαζ) και Νίκολα Βούτσεβιτς (Μάτζικ). Προπονητής θα είναι ο Ντοκ Ρίβερς των Σίξερς.

Ο τρόπος διεξαγωγής

Πέρυσι το NBA ανακοίνωσε επίσης σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του All-Star Game, μετατρέποντας κάθε δωδεκάλεπτο σε ένα μίνι παιχνίδι για φιλανθρωπικούς σκοπούς ενώ στο τελευταίο δωδεκάλεπτο δεν θα υπάρχει χρόνος αλλά συγκεκριμένος αριθμός πόντων που θα πρέπει να σημειωθούν για να κερδίσει μια ομάδα. Το σκορ θα επιστρέφει στο 0-0 στις αρχές του δεύτερου και του τρίτου δωδεκάλεπτου ενώ το συνολικό σκορ θα αποκατασταθεί στις αρχές της τέταρτης περιόδου.

Η ομάδα που θα κερδίσει το All-Star Game θα είναι η πρώτη που θα φτάσει τον συγκεκριμένο στόχο, ο οποίος θα καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που είχε σημειώσει η ομάδα που βρισκόταν μπροστά στο σκορ στα τρία πρώτα δωδεκάλεπτα συν 24 πόντους, που είναι το νούμερο της φανέλας που φορούσε ο Κόμπι Μπράιαντ στην τελευταία δεκαετία της καριέρας του στο ΝΒΑ.