Το Πάσχα θα το γιορτάσουμε στο μπαλκόνι μας με αποστάσεις και μάσκες και έως 9 άτομα ή από δύο οικογένειες, δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, όμως όπως εξήγησε, είναι νωρίς ακόμη για μετακινήσεις από νομό σε νομό.

protothema · 2021.03.05 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ

Η ίδια εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξουν οι δραστηριότητες στις 16 Μαρτίου, επισημαίνοντας ότι η ψυχολογική πίεση του πληθυσμού είναι σε οριακό σημείο. Όπως είπε ο καιρός όσο καλυτερεύει θα μειώνεται η μεταδοτικότητα ενώ, τόνισε, πως είναι προτιμότερο να ανοίξει η εστίαση παρά να συναθροίζονται 5 άτομα σε ένα παγκάκι. «Είναι η τελευταία μας ευκαιρία» σημείωσε με έμφαση.

Μιλώντας για τις αντοχές του Συστήματος Υγείας, η κ. Παγώνη είπε ότι δίνεται ένας καθημερινός αγώνας. Επιπλέον, είπε ότι έχουν γίνει εισηγήσεις από τους γιατρούς των νοσοκομείων για την απόφαση του υπουργείου Υγείας να σταματήσουν τα χειρουργεία. Όπως εξήγησε η κ. Παγώνη, «αυτό δεν είναι σωστό καθώς πρέπει να προχωρήσουν τα χειρουργεία κανονικά με ευθύνη των γιατρών». «Όσο συσσωρεύονται τα χειρουργεία μεγαλώνει η λίστα, έχουμε στείλει εισηγήσεις προς το υπουργείο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στα άκρα η σύγκρουση για τον Κουφοντίνα: Συζητείται σήμερα το αίτημα για μεταγωγή του

Νέος μετασεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Ο 24ος στην περιοχή μετά τα μεσάνυχτα

Αγωνία για την Αττική: Όλο και αυξάνονται οι διασωληνωμένοι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr