Μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα υπέγραψαν η ΔΕΗ και η LeasePlan Hellas, που δραστηριοποιείται στη μακροχρόνια μίσθωση οχημάτων.

Οι δύο εταιρείες θα προχωρήσουν από κοινού στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, με βάση τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διαθέτουν η κάθε μία στον τομέα της. Στόχος της συνεργασίας είναι να δοθεί ώθηση στην ηλεκτροκίνηση στη χώρα, με το μνημόνιο συνεργασίας να αποβλέπει σε αύξηση της μίσθωσης ηλεκτρικών οχημάτων και σημαντική ενίσχυση των υποδομών φόρτισης μέσα από την ενθάρρυνση των πελατών και των δύο εταιρειών.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τεχνογνωσία, αφού διαθέτουν – η κάθε μία στον τομέα της – έναν σημαντικό όγκο δεδομένων, εμπειριών και πληροφορίας. «Η ΔΕΗ ως κορυφαία δύναμη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αξιοποιεί τη μακρόχρονη εμπειρία της και στο σκέλος των υποδομών φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων. Η LeasePlan ως παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή αυτοκινήτου ως υπηρεσία (Car-as-a-service), διαθέτει τεχνογνωσία και εμπειρία στη μίσθωση ηλεκτροκίνητων οχημάτων καθώς και πλήθος δεδομένων από τα αποτελέσματα διεθνών ερευνών σχετικά με την ηλεκτροκίνηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αλέξανδρος Πατεράκης, σημείωσε πως «η ΔΕΗ συνεχίζει με γοργά βήματα τη δυναμική είσοδο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης» με βασικό στόχο «την ανάπτυξη του μεγαλύτερου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα, που αποτελεί αναγκαίο προαπαιτούμενο για τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας των ηλεκτρικών οχημάτων και την ευρεία διάδοση τους».

Όπως σημείωσε, ο σχεδιασμός της επιχείρησης περιλαμβάνει την τοποθέτηση 1.000 σταθμών φόρτισης πανελλαδικά στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα. «Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε με την LeasePlan Hellas ώστε να προχωρήσουμε από κοινού στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Πετρούτσος, διευθύνων σύμβουλος της LeasePlan Hellas, παρατήρησε πως η υπογραφή του μνημονίου «θα λειτουργήσει ως καταλύτης ανάπτυξης τόσο για τη μίσθωση όσο και για το δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων» και θα συμβάλλει συνολικά στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα. «Τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση ενός ηλεκτρικού οχήματος, τόσο σε επίπεδο περιβαλλοντικού αποτυπώματος, όσο και σε επίπεδο κόστους είναι σημαντικά. Στην LeasePlan συνεχίζουμε να εργαζόμαστε έχοντας τον πελάτη στο επίκεντρο και παραμένοντας αφοσιωμένοι στη στρατηγική μας δέσμευση να πετύχουμε καθαρές εκπομπές ρύπων (net zero tailpipe emissions) από τον στόλο της εταιρείας παγκοσμίως έως το 2030. Αυτή η συνεργασία με έναν μεγάλο όμιλο ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η ΔΕΗ, η οποία έχει την απολιγνιτοποίηση στον πυρήνα του αναπτυξιακού σχεδίου της, θεωρούμε ότι είναι μια στρατηγική κίνηση μεγάλης σημασίας» σημείωσε ο ίδιος.