Ο Κώστας Φορτούνης ήταν εκ των πρωταγωνιστών στη νίκη του Ολυμπιακού στο Βόλο και με το γκολ που πέτυχε ξεπέρασε δύο “ιερά τέρατα” της ομάδας του στη σχετική λίστα.

Ο Τρικαλινός μέσος έφθασε τα 62 γκολ με τη φανέλα των “ερυθρόλευκων” κι έτσι άφησε πίσω του τον Τζιοβάνι και τον Καραπιάλη, που είχαν από 61 γκολ έκαστος με τους Πειραιώτες.

Η ενημέρωση από τη Superleague

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό στο Βόλο, σκοράροντας για τέταρτη φορά στο πρώτο ημίχρονο, για να ξεπεράσει σε γκολ τον Τζιοβάνι και τον Καραπιάλη.

Βασικός σκοράρει μόνο στο πρώτο ημίχρονο

Όπως ακριβώς έκανε στο Αγρίνιο, ο Φορτούνης έκανε και στο Βόλο, δηλαδή άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό του αγώνα, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη με 2-1 και στις δύο περιπτώσεις. Αυτά τα δύο γκολ του Φορτούνη είναι και όσα έχει πετύχει ο Ολυμπιακός στο πρώτο πεντάλεπτο των αγώνων του ως τώρα.

Μάλιστα ο Φορτούνης πέτυχε και το πρώτο γκολ της σεζόν για τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο. Ήταν στο 21ο λεπτό και μάλιστα νικητήριο του αγώνα.

Και τα τέσσερα γκολ που έχει βάλει ο Φορτούνης ξεκινώντας βασικός, είναι όλα στο πρώτο ημίχρονο. Έχει άλλα δύο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά έχει μπει σαν αλλαγή. Όταν ξεκινάει βασικός δεν έχει σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο.

Έφτασε στην 12η θέση…

Ο Κώστας Φορτούνης έφτασε τα έξι γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Αν και δεν έχει πιάσει τις επιδόσεις άλλων ετών, ο διεθνής μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού έφτασε τα 80 γκολ στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, ενώ ανεβαίνει και στη λίστα των σκόρερ του Ολυμπιακού.

Ο Φορτούνης έχει 63 γκολ στη Super League, δύο στη Β’ κατηγορία της Γερμανίας, έξι στο Κύπελλο Ελλάδας, ένα στο Κύπελλο Γερμανίας και οκτώ στα ευρωπαϊκά
Από τα 80 γκολ, τα 76 τα έχει με τη φανέλα του Ολυμπιακού, τρία με την Καϊζερσλάουτερν και ένα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Με το γκολ που πέτυχε στο Βόλο, ο Κώστας Φορτούνης έφτασε τα 62 με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω του ονόματα όπως αυτά του Τζιοβάνι και του Βασίλη Καραπιάλη, που με τον Ολυμπιακό έφτασαν τα 61 γκολ.

Ο Φορτούνης είναι στη 12η θέση των σκόρερ της ομάδας, και με άλλα δύο μπαίνει στην πρώτη δεκάδα, βλέποντας και ψηλότερα.
Οι πρώτοι σκόρερ του Ολυμπιακού στην Α’ Εθνική/Super League
1. Γιώργος Σιδέρης 226
2. Νίκος Αναστόπουλος 144
3. Αλέξης Αλεξανδρής 127
4. Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς 127
5. Νίκος Γιούτσος 98
6. Μιχάλης Κρητικόπουλος 83
7. Αριστείδης Παπάζογλου 72
8. Γιώτης Τσαλουχίδης 65
9. Στέλιος Γιαννακόπουλος 64
10. Ίλια Ίβιτς 64
11. Μάικ Γαλάκος 64
12. Κώστας Φορτούνης 62
Ο Ελ Αραμπί είναι 23ος με 37 γκολ και ο Χασάν 39ος με 24.