Άλλοι οκτώ Έλληνες, ένας εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές, ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της τεράστιας σπείρας που εξαρθρώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Λέσβο με «εγκέφαλο» έναν επίσης φυλακισμένο 47χρονο Έλληνα.

Τα μέλη του κυκλώματος, που εκτιμάται ότι διέθεσε τουλάχιστον 500 γραμμάρια κοκαΐνης και οκτώ κιλά ακατέργαστης κάνναβης εξασφαλίζοντας έσοδα άνω των 200.000 ευρώ, έφτασαν ήδη τα 35 και η έρευνα για την εμπλοκή και άλλων συνεχίζεται. Σε βάρος των οκτώ «νέων», σχηματίστηκε συμπληρωματική συστηματικά για προμήθεια, αγορά και διακίνηση ναρκωτικών και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Το «ξεδόντιασμα» της σπείρας είχε αρχίσει λίγες ώρες πριν από την αλλαγή του έτους, όταν εντοπίστηκε μια αεροστεγής συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 700 γραμμαρίων κρυμμένη μέσα σε φορτίο με… καλαμπόκι που μετέφερε με το φορτηγό που οδηγούσε στη Μυτιλήνη ένας 37χρονος Έλληνας. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, συνελήφθη και ένας 35χρονος Έλληνας, ενώ ταυτοποιήθηκαν ο φυλακισμένος αρχηγός και ένας 28χρονος αλλοδαπός συνεργός τους.

Ο 47χρονος «εγκέφαλος» συντόνιζε από το κελί του την προμήθεια, την απόκρυψη και την διακίνηση των ναρκωτικών, επικοινωνώντας με τους συνεργούς του με κωδικοποιημένη ορολογία. Στην διακίνηση διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονταν άλλα 27 άτομα, 23 από τα οποία δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Κατά τις έρευνες σε σπίτια και άλλους χώρους των μελών της σπείρας, κατασχέθηκαν ένα σπαθί με λάμα μήκους 70 εκατοστών, ένα πτυσσόμενο στιλέτο με λάμα μήκους 11 εκατοστών, δυο πτυσσόμενα μεταλλικά κλομπ, περίπου 300 γραμμάρια μαγειρικής σόδας που χρησιμοποιούνταν για τη νόθευση της κοκαΐνης, ένα κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης με τρεις κάμερες, οθόνη και καταγραφικό και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδήσεις σήμερα 

Χρυσές Σφαίρες 2021: «Nomadland» και «Borat 2» οι μεγάλοι νικητές των βραβείων

Μέσα στο μήνα ξεκινάνε οι εμβολιασμοί των άνω των 40 στη Βρετανία

Νορβηγία: Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό λόγω της βρετανικής μετάλλαξης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr