Ογδόντα έξι δελφίνια βρέθηκαν νεκρά την Τρίτη σε ένα νησί στα ανοικτά της Μοζαμβίκης, με την αιτία θανάτου των θαλάσσιων θηλαστικών να παραμένει ακόμη άγνωστη, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας.

Πολλά δελφίνια είχαν ήδη εντοπιστεί νεκρά την Κυριακή στην ίδια τοποθεσία. Συνολικά, βρέθηκαν 111 θαλάσσια θηλαστικά από τις αρχές.

«Η ομάδα του Εθνικού Πάρκου του Αρχιπελάγους Μπαζαρούτο στην επαρχία Ινχαμπάνε εντόπισε 86 νεκρά δελφίνια στη δυτική ακτή του νησιού Μπαζαρούτο», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Το Αρχιπέλαγος βρίσκεται στο Κανάλι της Μοζαμβίκης, μεταξύ των ακτών της χώρας και της Μαδαγασκάρης.

Διεξάγεται έρευνα για τον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου των θαλάσσιων θηλαστικών. Μια ομάδα ερευνητών, που στάλθηκε στο σημείο, δεν βρήκε ίχνη τραυματισμών στα δελφίνια ή κάποια ύποπτη ουσία στο πεπτικό τους σύστημα, ανέφεραν οι αρχές.

Το Εθνικό Πάρκο Αρχιπελάγους Μπαζαρούτο είναι το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Μοζαμβίκης. Στα προστατευμένα νερά του φιλοξενούνται πολλά θαλάσσια θηλαστικά όπως δελφίνια, φάλαινες και ντιγκόνγκ.

Αποτελεί επίσης τόπο για 180 είδη πουλιών, 45 είδη ερπετών, 16 χερσαίων θηλαστικών, καθώς και 500 θαλάσσιων και παράκτιων ειδών και 2.000 ειδών ψαριών.