Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ στάθηκε μόνο σε μία φάση αναφορικά με τα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Αυτή του ακυρωθέντος γκολ του Μαουρίσιο στον αγώνα Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός, για την οποία συμφώνησε με τον καταλογισμό οφσάιντ.

Όπως σημείωσε: “Δεν υπήρξαν σοβαρά περιστατικά στα παιχνίδια στα οποία θα μπορούσε να γίνει ανάλυση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ωστόσο, στον αγώνα Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός υπήρξε μια τετράλεπτη καθυστέρηση στην αξιολόγηση περιστατικού που αφορούσε τέρμα στο οποίο είχε υποδειχθεί offside από τον βοηθό διαιτητή.

Το offside ελέγχθηκε από τον VAR ο οποίος διαπίστωσε ότι ο δεύτερος τελευταίος αμυνόμενος καλυπτόταν πλήρως από έναν επιτιθέμενο, συνεπώς ο VAR δεν μπορούσε να λάβει και να χρησιμοποιήσει ένα σημείο αναφοράς για να επιτρέψει στην τρισδιάστατη τεχνολογία να λειτουργήσει. Ο VAR προσπάθησε να χρησιμοποιήσει αρκετές κάμερες χωρίες επιτυχία και τελικώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο βοηθός διαιτητής έκανε λάθος στην υπόδειξη του offside.

Η ΚΕΔ επισημαίνει ότι πρόκειται για σπάνια περίπτωση όπου ένας αμυνόμενος καλύπτεται πλήρως και υπογραμμίζει τη σημασία οι εντός αγωνιστικού χώρου αξιωματούχοι αγώνα να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις χωρίς τη χρήση του VAR. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση για offside”.