Για καιρό θα θυμάται αυτό που έζησε ένας Ρεθεμνιώτης ο οποίος χωρίς να το καταλάβει έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης. Οι απατεώνες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, σκαρφίζονται καθημερινά νέα κόλπα προκειμένου να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τα ανυποψίαστα θύματά τους. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση νεαρής γυναίκας, πάλι στο Ρέθυμνο, η οποία πριν λίγες ημέρες έχασε σε λίγα λεπτά, χιλιάδες ευρώ.  Η νέα περίπτωση αφορά σε έναν 56χρονο άνδρα στο Ρέθυμνο ο οποίος θέλησε να αγοράσει δύο μηχανήματα έργων, μέσω αγγελίας που βρήκε σε πασίγνωση ιστοσελίδα.

Αφού ήρθε σε επικοινωνία με τον… δήθεν πωλητή, συμφωνήθηκε ο 56χρονος να καταβάλλει το ποσό των 12.000 ευρώ (!) σε λογαριασμό, ο οποίος φάνηκε να είναι στην Ολλανδία. Κι έτσι έγινε…

Click4more: Ρόδος: Της ήρθε αυτό το μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο και έκανε ένα λάθος που της στοίχισε 12.500 ευρώ (pic)

Ο 56χρονος Κρητικός έβαλε τα χρήματα στον λογαριασμό και όταν έφτασε η ώρα να κανονίσουν τη μεταφορά των μηχανημάτων από το εξωτερικό, ο 56χρονος Ρεθεμενιώτης αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη αφού ο πωλητής είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης. Σύμφωνα με το ekriti.gr, τα μηχανήματα δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια του, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να φτάσουν στην άκρη του νήματος.