Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την απόφαση της Dodge να σταματήσει την παραγωγή του Viper, έρχεται ο Γάλλος σπουδαστής Guillaume Mazerolle να «ταράξει» τα νερά, παρουσιάζοντας σε ψηφιακή μορφή τη δική του εκδοχή για το αμερικάνικο μοντέλο, με τίτλο Viper Basilisk.

O Mazerolle σπουδάζει βιομηχανικό σχέδιο στην φημισμένη σχολή Strate στο Παρίσι, ενώ το βιογραφικό του περιλαμβάνει πρόσφατες συνεργασίες με κατασκευαστές όπως οι Lamborghini, Honda και Renault. Όπως δηλώνει και ο ίδιος πηγή έμπνευσης για την δημιουργία του Basilisk αποτέλεσε το κλασσικό Viper GTS του 1996, από το οποίο πήρε αρκετά στοιχεία και τα μετέφερε στο δικό του μοντέλο. Επίσης τονίζει ότι το πρωτότυπο όνομα Basilisk αναφέρεται στον Βασιλιά των ερπετών, ένα μυθικό υβριδικό θηρίο που μπορεί να σκοτώσει με μία μονάχα ματιά. 

Συγκρίνοντας τα δύο μοντέλα, το 3

ης γενιάς Viper GTS και το Viper Basilisk παρατηρούμε κοινά στοιχεία, όπως το πίσω σπόιλερ NACA, τα τεράστια πίσω φτερά, ενώ τις τωρινές σχεδιαστικές τάσεις τονίζουν οι λεπτοί εμπρός προβολείς, το τοξωτό παρμπρίζ και τα πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ το σχήμα του πίσω μέρους θυμίζει αρκετά το αντίστοιχο του Shelby Daytona.

Φυσικά, κάτω από το καπό, στην απίθανη περίπτωση που το πρωτότυπο μοντέλο δει το φως της παραγωγής, θα υπάρχει ένα υβριδικής τεχνολογίας σύνολο, χωρίς κα γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr