Έχει περάσει ένας μήνας από τον τραγικό θάνατο του Χρήστου Βασιλόπουλου, του νυχτοφύλακα τον οποίο δάγκωσαν τα αγριεμένα σκυλιά του ιδιοκτήτη και εργοδότη του. Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν σε συσκευαστήριο στην περιοχή των Λεχαινών στην Ηλεία – τώρα η οικογένειά του ζητά την τιμωρία του υπαίτιου για τον άδικο χαμό του 56χρονου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση που βύθισε στο πένθος την περιοχή της Ηλείας, η οικογένεια εκτός από δήλωση που έχει κάνει για την παράσταση κατηγορίας πρόκειται να προτείνει και δυο μάρτυρες προς τη διευκόλυνση της ανακριτικής διαδικασίας

Πρόκειται για έναν φίλο του 56χρονου νυχτοφύλακα με τον οποίο είχαν μιλήσει πολλές φορές για τα τεκταινόμενα με τα σκυλιά στο συσκευαστήριο, ενώ ο άλλος μάρτυρας είναι ένας πρώην συνεργάτης του ιδιοκτήτη των σκυλιών ο οποίος είχε ταλαιπωρηθεί και αυτός με τα συγκεκριμένα σκυλιά που φέρεται να κατασπάραξαν τον άτυχο νυχτοφύλακα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει αυτεπάγγελτη δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τον ιδιοκτήτη των σκυλιών και εργοδότη του 56χρονου Χρήστου Βασιλόπουλου για την αντικειμενική ευθύνη που έχει από την παραμέληση εποπτείας και φύλαξης των ζώων. Παράλληλα, και η οικογένεια αναμένεται να κινηθεί νομικά εναντίον του ανθρώπου που θεωρούν υπαίτιο για το θάνατο του δικού τους ανθρώπου.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Σάκης Κότσιφας επισήμανε σχετικά: «Η υπόθεση που έχει αναστατώσει την κοινή γνώμη και το σύνολο των εργαζομένων και αφορά το θανατηφόρο περιστατικό που έγινε στο συσκευαστήριο του νομού Ηλείας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και είναι στην προανακριτική διαδικασία.  Οι ευθύνες αφορούν τον ιδιοκτήτη και υπεύθυνο φύλαξης των ζώων στο συσκευαστήριο , στο οποίο δούλευε ο ατυχής Χρήστος Βασιλόπουλος.»

Και συνεχίζει: «Αυτή τη στιγμή με αυτεπάγγελτη δίωξη που έχει κινηθεί με εισαγγελική παραγγελία διερευνάται η ευθύνη του ιδιοκτήτη των σκυλιών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και οτιδήποτε άλλο προκύψει όσον αφορά τις παραβάσεις εργατικής νομοθεσίας, διότι ο Χρήστος Βασιλόπουλος δούλευε ανασφάλιστος , δούλευε με υπερωρίες που δεν πληρωνόταν και γενικά με το καθεστώς της αδήλωτης  εργασίας ενώ ήταν υποχρεωμένος να παρέχει την εργασία του αναγκαζόμενος από τον ιδιοκτήτη των σκυλιών να συνυπάρχει με τα σκυλιά, τα οποία τον κατασπάραξαν . Η οικογένεια θα χρησιμοποιήσει τα νόμιμα δικαιώματά της και αστικά και ποινικά και θα ενισχύσει την προανακριτική έρευνα με μάρτυρες που θα προσέλθουν στη συνέχεια».

Όλες οι ειδήσεις:

Καιρός: Βροχές πριν την κακοκαιρία «Μήδεια» που θα… παγώσει τη χώρα

Τηλεργασία και έλεγχοι: Ποιες βεβαιώσεις ισχύουν και τι προβλέπεται

Χρήστος Θηβαίος: Παίρνει τη σκυτάλη στις live streaming συναυλίες του «Σταυρού του Νότου»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr