Η ανακοίνωση ενισχύει περαιτέρω την υφιστάμενη συνεργασία 30 ετών μεταξύ των δύο εταιρειών και έτσι θα δούμε την Audi AG και τη Volkswagen Group China να κατέχει την πλειοψηφία σε ποσοστό 60% στη νέα εταιρεία.

«Με τη νέα εταιρεία Audi-FAW στο Changchun, επεκτείνουμε περαιτέρω την παρουσία μας στην κινεζική αγορά και ενισχύουμε τη θέση μας ως κατασκευαστής πλήρως ηλεκτρικών premium οχημάτων μέσω της τοπικής παραγωγής», δήλωσε ο Markus Duesmann, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Audi AG.

«Αυτή η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ της Audi και της FAW σηματοδοτεί μια νέα εποχή ηλεκτροκίνησης ως την επόμενη « χρυσή δεκαετία» για την Audi στην εξαιρετικά σημαντική κινεζική αγορά», πρόσθεσε ο Werner Eichhorn, πρόεδρος της Audi China.
Η FAW Audi Sales θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνη για την πώληση μελλοντικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων χτισμένα στην ειδική πλατφόρμα PPE, καθώς και των εισαγόμενων οχημάτων Audi αλλά και εκείνων που παράγονται τοπικά από την FAW-Volkswagen. Η παραγωγή του πρώτου μοντέλου από τη νέα κοινή εταιρία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει έως το 2024.

Η πλατφόρμα PPE έχει εξελιχθεί από κοινού με την Porsche και είναι μία από τις τέσσερις που χρησιμοποιούνται για την οικοδόμηση μιας σειράς νέων μοντέλων της Audi. Οι άλλες περιλαμβάνουν την MLB evo που χρησιμοποιείται για το e-tron, το J1, το επερχόμενο e-tron GT, ενώ υπάρχει και η γνωστή σε όλους MEB στην οποία βασίζονται μικρότερα μοντέλα όπως είναι το Q4 e-tron.

Για την κινεζική αγορά, η συνεργασία της Audi με την FAW θα αυξήσει τον αριθμό των μοντέλων που παράγονται τοπικά σε 12 έως τα τέλη του 2021. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει επίσης σχέσεις με τον δεύτερο συνεργάτη της, τη SAIC Volkswagen, η οποία θα δει περισσότερα μοντέλα να εισάγονται έως το 2022. Επτά εκατομμύρια οχήματα Audi έχουν πωληθεί στην Κίνα μέχρι σήμερα και μόνο το 2020 η μάρκα παρέδωσε 727.358 αυτοκίνητα στη χώρα, κοινώς το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει επιτύχει ποτέ στην κινεζική αγορά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr