Ο καθηγητής κλινικής φαρμακευτικής Τόρστεν Λερ τάσσεται κατά της πρόωρης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων λόγω των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

«Εάν οι μεταλλάξεις του ιού Covid-19 πολλαπλασιαστούν η αναπαραγωγική τους τιμή θα αυξηθεί. Προς το παρόν, οι μεταλλάξεις δεν παίζουν ακόμη σημαντικό ρόλο, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει γρήγορα, όπως γνωρίζουμε από το εξωτερικό», δήλωσε ο Λερ στο δημόσιο γερμανικό ρδιόφωνο Deutschlandfunk.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Αν χαλαρώσουν τα μέτρα, πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ»

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Ζααρμπρίκεν συνέστησε «να αντέξουν οι πολίτες τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τουλάχιστον τα μέσα ή τα τέλη Μαρτίου, διότι τότε θα επιτευχθεί σε τοπικό επίπεδο η επιδιωκόμενη συχνότητα εμφάνισης 50 κρουσμάτων ανά επτά ημέρες». Ο Λερ προειδοποίησε επίσης «να μην ανοίξουν τα σχολεία πολύ νωρίς λόγω του κινδύνου μόλυνσης από τον κορωνοϊό. Εάν όμως ανοίξουν, θα πρέπει να γίνονται περισσότερα γρήγορα διαγνωστικά τεστ», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ειδικό -μεταξύ άλλων- σε θέματα λοιμώξεων «η συχνότητα των κρουσμάτων ανά επτά ημέρες θα πρέπει καταρχάς να μειωθεί σε 20 και, ακόμη καλύτερα, σε λιγότερα από 10 κρούσματα – έστω και αν υπάρχει αυτή τη στιγμή κόπωση λόγω των περιοριστικών μέτρων του lockdown». Η εθνική μέση συχνότητα επί του παρόντος είναι στην Γερμανία σχεδόν 81κρούσματα ανά επτά ημέρες.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr