Την άποψη ότι «ένα ολικό lockdown θα ήταν ίσως η καλύτερη λύση για μερικές εβδομάδες αν το δει κανείς στενά από επιστημονική, επιδημιολογικά  σκοπιά», αλλά δεν γνωρίζει «αν είναι δυνατόν να γίνει με την κούραση της κοινωνίας και της οικονομίας» εξέφρασε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

«Το καλύτερο θα ήταν για ένα-δύο μήνες να μείνουμε μέσα όσο πιο αυστηρά γίνεται, να μην σκεφτόμαστε τι θα ανοίξουμε αλλά τι θα κλείσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανωλόπουλος, τονίζοντας ότι όσο κερδίζουμε χρόνο και επειδή προχωρούν οι εμβολιασμοί, τα πράγματα θα βελτιώνονται.
 

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο μέτωπο των εμβολιασμών σημείωσε ότι «αν πάμε σε χρήση του εμβολίου της AstraZeneca μόνο για τις ηλικίες έως τα 65 έτη, αυτό θα επηρεάσει βραχυπρόθεσμα το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα μας, για τον επόμενο ενάμιση μήνα».

Πρόσθεσε δε ότι πιστεύει πως «αργότερα θα δοθούν δεδομένα και θα είναι θετικά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην είναι αποτελεσματικό στις μεγάλες ηλικίες».

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο «το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα πάει χαμένο, θα εμβολιαστούν και νεότεροι, κάτι που δεν είναι κακή ιδέα, καθώς παρουσιάζουν μεγάλη κινητικότητα και άρα θα περιοριστεί η μετάδοση του ιού».

Ειδήσεις σήμερα: 

Καστοριά: Έκρηξη κατεδάφισε το ξενοδοχείο «Τσάμης» -Δείτε βίντεο

Πανελλαδικές: Tα θέματα σύμφωνα με την ύλη που διδάχθηκαν οι μαθητές σε όλα τα Λύκεια της χώρας

Άδεια… τοκετού 14 ημερών και στους μπαμπάδες

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr