Η ανάμνηση από το ανατριχιαστικό σπίτι όπου ο διεστραμμένος «Buffalo Bill» γδερνε τα θύματά του στο φιλμ «Η σιωπή των αμνών» δεν είναι και η καλύτερη για όσους είδαν και αγάπησαν το συναρπαστικό θρίλερ. Σκοτεινή, βρώμικη, με παλιομοδίτικη ταπετσαρία και με ένα… πηγάδι βασανισμού στο υπόγειο, η οικία του serial killer που γέννησε η ζωηρή φαντασία του συγγραφέα Τόμας Χάρις αντανακλούσε σε μεγάλο βαθμό τον αρρωστημένο ψυχικό του κόσμο.

Το πραγματικό οίκημα όπου έγιναν τα γυρίσματα του «σπιτιού του Buffalo Bill» πουλήθηκε πρόσφατα στην τιμή των 290.000 δολαρίων, σύμφωνα με τη New York Post, που επικαλείται το Zillow, δημοφιλή ιστότοπο με μεσιτικές καταχωρίσεις. Πρόκειται για μια οικία με τέσσερα υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο, λίγο πιο έξω από το Πίτσμπεργκ, η οποια διατηρεί αρκετά από τα χαρακτηριστικά που εμφανίζονται στην ταινία του 1991, όπως η βίντατζ ταπετσαρία, τα ξύλινα πατώματα, οι συρόμενες πόρτες και οι λεπτομέρειες με σκουρόχρωμο ξύλο.

Όπως αναφέρει η New York Post, το σπίτι απέχει λίγα μόνο μέτρα από τις γραμμές του τρένου και εξωτερικά παραμένει σχεδόν το ίδιο με την εμφάνισή του στο φιλμ, με κιτρινοκόκκινα τούβλα στην πρόσοψη και μεγάλη αυλή, που εκτείνεται και στο πίσω μέρος της οικίας. Επίσης το σπίτι διαθέτει και το δικό του βίντατζ… σιδηροδρομικό βαγόνι, που ο καινούργιος ιδιοκτήτης μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως επιθυμεί, μετατρέποντάς το σε σπιτάκι για την πισίνα ή σε οτιδήποτε άλλο.

Αυτό που δεν διαθέτει πάντως (σίγουρα προς απογοήτευση των φαν των ταινιών θρίλερ) είναι το διαβόητο πηγάδι όπου κρατούσε τα θύματά του ο «Μπάφαλο Μπιλ» πριν τα σκοτώσει για το δέρμα τους. Το ανατριχιαστικό πηγάδι της ταινίας δεν είναι αληθινό, όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα. Ωστόσο υπάρχει όντως υπόγειο με κελάρι αποθήκευσης προϊοντων, που εμφανίζεται μάλιστα και σε σκηνές του φιλμ. Στο βίντεο που ανέβασe στο ΥouTube μεσιτικό γραφείο με την ξενάγηση στο σπίτι του κατά συρροή δολοφόνου μπορεί κανείς να δει τους διάφορους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλά και το περίφημο κελάρι.

Αν και δεν υπάρχει πηγάδι είναι κάπως ανατριχιαστικά εδώ κάτω, εμφανίζεται να λέει στο βίντεο μία από τις δυο μεσίτριες. Ο στενός χώρος του κελαριού είναι φτιαγμένος από τούβλο και έχει εκτεθειμένους σωλήνες. Το υπόλοιπο «πραγματικό» υπόγειο του μοιάζει μη ολοκληρωμένο, με μια γυμνή σκάλα, τσιμεντένιο πάτωμα και εκτεθειμένες σωληνώσεις και καλωδιώσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Ο Ναβάλνι ζωγραφίζει μια καρδιά στο τζάμι του «γυάλινου κλουβιού» του για τη γυναίκα του – Δείτε βίντεο

TikTok Silhouette Challenge: Σάλος με το σέξι trend – Κάποιοι το εκμεταλλεύονται για να «παίρνουν μάτι»!

Πώς εξελίσσεται η «Ελευθερία» των εργαζομένων στο ΕΣΥ – Το… παράδειγμα του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr