Η παραγωγή όμως του Force 1 V10 τελείωσε στα μόλις 5 αυτοκίνητα που ολοκληρώθηκαν, από τα οποία μόνο το ένα ήταν roadster και είναι το εικονιζόμενο που τώρα βρίσκεται προς πώληση. Υπεύθυνος για το σχεδιασμό του coupe αλλά και του roadster, ήταν ο Henrik Fisker, ο οποίος αποτέλεσε το βασικό πυλώνα για τη δημιουργία της VLF Automotive, μαζί με τον πρώην αντιπρόεδρο της GM, Bob Lutz και τον επιχειρηματία Gilbert Villarreal. Το «χτίσιμο» ενός μοντέλο από λευκό χαρτί, θα ήταν πολλαπλάσια κοστοβόρο για τη μικρή εταιρεία και έτσι αποφασίστηκε το Force 1 να βασιστεί πάνω σε κάποιο υπάρχον μοντέλο της αγοράς.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε μια short list επιλογών και στο τέλος, «πέρασε» το Dodge Viper για να χρησιμοποιηθεί ως βάση. Συνεπώς, το Force 1 έχει την ίδια πλατφόρμα και τον ίδιο V10 κινητήρα αλλά διαφορετικό αμάξωμα, αρκετές αλλαγές στην καμπίνα και ιδιαίτερα στη θέση του οδηγού αλλά και ακόμα περισσότερη ισχύ. Το σύνολο των 8,4 λίτρων είναι καλό για απόδοση ισχύος 745 ίππων και ροπής 865 Nm και συνδυάστηκε με ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, κάτι που του επέτρεπαν να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα ήταν τα 351 χλμ./ώρα.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που είναι προς πώληση, φαίνεται πως δεν ήταν στην κατοχή κάποιου που είχε ανάγκη μεταφορικού μέσου και έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνοδεύουν την αγγελία πώλησης, στο συνολικό χιλιομετρητή αναγράφονται μόλις 248 χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο είναι όπως φαίνεται σε εξαιρετική κατάσταση, με το σκούρο γκρι μεταλλικό του χρώμα να μοιάζει άθικτο, όπως και το μαύρο καπιτονέ σαλόνι. Με την καταβολή των 349.900 δολαρίων (288.527 ευρώ), ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει τη χαρά του να βλέπει το όνομά του χαραγμένο στο αυτοκίνητο. Για τυχόν ενδιαφερόμενους, η πώληση γίνεται από την Atlantis Motor Group.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr