Στην Βουλή διαβιβάστηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης η δικογραφία με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τον Νίκο Παππά και το παρασκήνιο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Ο εισαγγελέας Κ. Σιμιτζόγλου απέστειλε την δικογραφία στο υπουργείο Δικαιοσύνης και αυτό την διαβίβασε αμελλητί στην Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών (οι εισαγγελικές αρχές δεν έχουν δικαίωμα αυτοτελούς έρευνας για αδικήματα που σχετίζονται με τα υπουργικά καθήκοντα).

Ο Καλογρίτσας στις καταθέσεις του στην δικαιοσύνη κάνει ευθείες αναφορές στο πρόσωπο του Παππά, αποδίδοντάς του το ρόλο του «ενορχηστρωτή» στην προσπάθεια «να κατοχυρώσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες σε πρόσωπα της επιρροής του». Ο επιχειρηματίας είχε αναφέρει πως δεν είχε χρήματα για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, ωστόσο ο Ν. Παππάς πείστηκε να συμμετέχει ώστε να αποκτήσει κανάλι επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ και του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ μέσω εταιρίας από το εξωτερικό, τα οποία απαιτούνταν για την συμμετοχή στον διαγωνισμό με την μορφή εγγυητικής επιστολής.

Όταν τα σχέδια για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ ναυάγησαν, τότε, σύμφωνα πάντα με τον εργολάβο, ο Ν. Παππάς του είπε ότι αφού δεν μπορούν να φτιάξουν κανάλι να φτιάξουν μια εφημερίδα και του υπέδειξε τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής επιστολής να τα δώσει για να ανοίξει την εφημερίδα DOCUMENTO.

Ο Καλογρίτσας στο υπόμνημά του στον εισαγγελέα ανέφερε πως ο κ. Παππάς «οργάνωσε σχέδιο για κανάλι ΣΥΡΙΖΑ», με την εισαγγελία να έχει περιλάβει έξι αδικήματα, τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν: δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως, και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Στην κατάθεσή του στην πταισματοδίκη Αμαρουσίου τον περασμένο Νοέμβριο μάλιστα, φέρεται να έχει πει ότι «διεκπεραίωνα τις εντολές της Κυβέρνησης.»
Το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στα μη πολιτικά πρόσωπα (μέλη της οικογένειας Χούρι της εταιρίας CCC) που είναι μεταξύ των μηνυομένων) παραμένει στην Εισαγγελία για να συνεχιστεί η έρευνα.