Δύσκολη είναι η αποψινή νύχτα στη Λέσβο, καθώς εκτός από τις σεισμικές δονήσεις, το νησί πλήττεται από έντονη κακοκαιρία.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στη Δυτική Λέσβο, καθώς από τις έντονες βροχοπτώσεις φούσκωσαν ο Αχερώνας και ο Τσικνιάς.

Ο Τσικνιάς σε κάποια σημεία υπερχείλισε και πλημμύρισαν ορισμένα χωράφια. Για 0,50εκ δεν έσπασε ο ποταμός Άχερών που διασχίζει την Καλλονή όπως σημείωσε σε σχετική του ανάρτηση ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βερρος.

Η κυκλοφορία έχει σταματήσει επί της Εθνικής οδού Καλλονής – Μυτιλήνης στην θέση «Κατσαρά», ένα χιλιόμετρο έξω από την Αρίσβη.

Ζημιές σε όλο το επαρχιακό δίκτυο, ανέφερε ο κ. Βέρρος που έκανε λόγο για βουλωμένα τεχνικά φρεάτια στην Εθνική Οδό, ενώ έχει επισημανθεί στην Περιφέρεια το πρόβλημα, ώστε να καθαριστούν εγκαίρως.

Ανέφερε επίσης ζημιές στην Καλλονή και στην Σκάλα Καλλονής, καθώς και κατολίσθηση στον Περιφερειακό της Αγ. Παρασκευής.

Τα μηχανήματα των υπηρεσιών του δήμου, αλλά και η Πολιτική Προστασία βρίσκονται κατά την διάρκεια της καταιγίδας και της επέλασης της κακοκαιρίας στα επίμαχα σημεία, φροντίζοντας για την αντιμετώπιση των συνεπειών κατά το δυνατόν και ζητώντας την απομάκρυνση των κατοίκων, προκειμένου να διευκολυνθεί η παρέμβαση των αρμοδίων δυνάμεων όπου παραστεί ανάγκη.

Ισχυρές και επίμονες βροχοπτώσεις στο Ανατολικό Αιγαίο την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 01/02 ζώνη σύγκλισης ισχυρών βροχών και καταιγίδων αναμένεται να σχηματιστεί κατά μήκος του Ανατολικού Αιγαίου. Η ζώνη αυτή κατά τη διάρκεια της Τρίτης 02/02 θα επεκταθεί νοτιότερα επηρεάζοντας με ισχυρά φαινόμενα περιοχές από τις Ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα στο νότιο άκρο της, μέχρι το νησί της Λέσβου στο βόρειο άκρο της.

Επισημαίνεται ότι:

  • Τα φαινόμενα εκτός από μεγάλη κατά διαστήματα ένταση θα παρουσιάσουν και εμμονή, ενώ αυξημένη εκτιμάται η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.
  • Τα νησιά που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να επηρεαστούν από ισχυρά φαινόμενα είναι η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία και η Αμοργός, περιοχές όπου θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

Στους τρεις προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνεται η εν λόγω ζώνη τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, τις μεσημεριανές και τις βραδινές ώρες της Τρίτης 02/02  κατά σειρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο