Δριμύ ψύχος αναμένεται να επικρατήσει στη βόρεια χώρα το πρωί της Τρίτης 19/1, τόσο λόγω των ψυχρών αερίων μαζών του «Λέανδρου», όσο και λόγω του συνδυασμού του χιονοσκεπούς εδάφους και του ανέφελου ουρανού.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει στα επίπεδα των -16 με -18 βαθμών Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία και στα επίπεδα των -12 με -14 βαθμών Κελσίου στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι ελάχιστες θερμοκρασίες που αναμένονται την Τρίτη 19/01/2021.

Σε ποιες περιοχές θα είναι βελτιωμένος ο καιρός

Σύμφωνα, δε, με την πρόγνωση από τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, η κακοκαιρία θα επιμείνει και αύριο Τρίτη.

Συγκεκριμένα, στην Εύβοια και τις Σποράδες θα έχουμε βροχές ή χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα. Στα ανατολικά της Στερεάς αναμένονται τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα, στις επόμενες περιοχές του Αιγαίου ο καιρός θα είναι άστατος.

Ενώ και οι χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους σε ορεινές περιοχές. Από το ύψος της Στερεάς και βορειότερα αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος και τα όποια φαινόμενα θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, ωστόσο, οι ελάχιστες θερμοκρασίες το πρωί της Τρίτης θα είναι στους -13, -14 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ορεινά. Βορειάδες σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Για την περιοχή της Αττικής αναμένουμε κάποιες πρόσκαιρες βροχές και χιονοπτώσεις που γρήγορα θα υποχωρήσουν. Η θερμοκρασία από 0 – 8 βαθμούς Κελσίου.

Κάποιες νεφώσεις περιμένουμε στην Θεσσαλονίκη που γρήγορα θα διαλυθούν και θα αντικατασταθούν με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Από -4 ως 3 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Ο καιρός θα βελτιωθεί από την Τετάρτη.

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Τα σχολεία που θα είναι κλειστά τη Δευτέρα στην Αττική

Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι:

  • Όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στον Δήμο Ωρωπού
  • Όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στον Δήμο Διονύσου
  • Στον Δήμο Μαραθώνα κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βαρνάβα και Γραμματικού
  • Στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βιλλίων και Ερυθρών.
  • Ενώ, όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, καθώς και Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κηφισιάς (Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας, Εκάλης) θα λειτουργήσουν από τις 10.00 π.μ., λόγω πρόληψης της υγείας και ασφάλειας, εξαιτίας πρόβλεψης παγετού.

Η Περιφέρεια Αττικής, ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών δεδομένων και με βάση τα αιτήματα των δήμων, θα επαναξιολογήσει την κατάσταση το πρωί της Τρίτης.

Σε ποιες περιοχές της Κ. Μακεδονίας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Στον Δήμο Βέροιας δεν θα λειτουργήσει το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, λόγω ολικού παγετού, θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ σε έξι κοινότητες και συγκεκριμένα σε Αρναία, Στανό, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Βαρβάρα και Μεγάλη Παναγία.

Στον Δήμο Κιλκίς θα χτυπήσει μία ώρα αργότερα το κουδούνι στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο και στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στη Δυτική Μακεδονία

Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστά. Θα παραμείνουν ανοικτοί μόνον οι παιδικοί Σταθμοί στον Δήμο Φλώρινας, στον Δήμο Σερβίων της ΠΕ Κοζάνης και στον Δήμο Γρεβενών.

Οι δήμαρχοι των παραπάνω περιφερειακών ενοτήτων επισημαίνουν ότι λόγω των μέτρων Covid -19 δεν μπορεί να λειτουργούν τάξεις με ανοικτά παράθυρα, όταν την ίδια στιγμή η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω του μηδενός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο