Ο Άκης Μάντζιος αναφέρθηκε στο βεβαρυμένο πρόγραμμα της ομάδας του και τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις που δεν κέρδισε ο Άρης αλλά δεν… αγχώνει τον ίδιο και τους παίκτες του, ενώ επεσήμανε πως ο αυριανός αγώνας με τον Παναθηναϊκό θα είναι πολύ δύσκολος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του Novasports:

Για την έλλειψη ενέργειας από το σερί αγώνων και το αν ο Άρης θα είναι πιο … “φρέσκος”: «Βγάλαμε ένα απαιτητικό δεκαήμερο με τέσσερα παιχνίδια τα οποία όπως γνωρίζουν όλοι, με Λαμία και Γιάννενα σε πολύ δύσκολους αγωνιστικούς χώρους. Σίγουρα αυτό επιβαρύνει την προσπάθεια, δεν είναι απλά ένα παιχνίδι. Ειδικά αυτό που έγινε στα Γιάννενα. Οπότε στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε την ένταση και την ενέργεια που θέλαμε. Σίγουρα και αυτό το παιχνίδι είναι ιδαίτερα δύσκολο και απαιτητικό. Προσπαθούμε να ξεκουραστεί και να φρεσκαριστεί η ομάδα».

Για το αν αγχώνει τον ίδιο τους ποδοσφαιριστές του ότι έμειναν δίχως νίκη για δύο διαδοχικούς αγώνες: «Δε νομίζω πως θα μας αγχώσει. Σίγουρα θέλαμε να κερδίσουμε. Η διάθεση μας ήταν να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ελέγξαμε το παιχνίδι κόντρα σε έναν αντίπαλο που ήρθε μόνο για να μη χάσει. Δεν καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι. Δεν μπορούμε να μένουμε στο προηγούμενο παιχνίδι γιατί έχουμε πολλά και συνεχόμενα μπροστά μας».

Για τις συνθήκες του αυριανού αγώνα: «Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι με πολύ ένταση. Ίσως πάει και στη δύναμη. Θα δούμε και τον αγωνιστικό χώρο. Θα προετοιμαστούμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για τα σημεία αναφοράς του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός ψάχνει την ταυτότητα του με την έλευση του νέου του προπονητή. Σίγουρα έχει βελτιώσει το ανασταλτικό κομμάτι. Θα δώσει δύναμη και βάση στον άξονα. Πρέπει να βρούμε λύσεις για να γίνουμε απειλητικοί και να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το τι πρέπει να έχει ο Άρης προκειμένου να επιστρέψει στις νίκες: «Να έχουμε ότι και στα προηγούμενα παιχνίδια. Την ένταση, το πάθος μας και να βρούμε τις λύσεις ακόμα και σε κλειστές άμυνες. Να αξιοποιήσουμε τις φάσεις μας».

Για το αν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα: «Υπάρχουν και θα τα δούμε μέχρι και την τελευταία στιγμή. Σήμερα δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τα παιδιά στον αγωνιστικό χώρο».Για το ντεμπούτο του Ιωάννου και αν είναι έτοιμος:
«Αυτός είναι ο στόχος. Να πάρει τις προσαρμογές του. Παιχνίδι με παιχνίδι, θα μας δώσει λύσεις».

Για το αν υπάρχει εξέλιξη στην προσπάθεια ενίσχυσης της επιθετικής γραμμής: «Όχι, αυτά θα πρέπει να τα συζητήσετε με τους ανθρώπους της διοίκησης».