Όταν ο Ρόι Κάρολ πήρε την απόφαση να μετακομίσει στη χώρα μας στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, κουβαλούσε πίσω του ένα τρομερό ποδοσφαιρικό background έχοντας φορέσει μεταξύ άλλων τη φανέλα των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (πήρε την Premier League μαζί της το 2003), Γουέστ Χαμ, Γουίγκαν, Ρέιντζερς και Ντέρμπι Κάουντι.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν τόσο ειδυλλιακά για αυτόν εκείνη την εποχή αφού στη διετία 2009-2011 που έπαιξε στην Οντένσε είχε αρχίσε να κατρακυλάει και να πέφτει στη μαύρη τρύπα και στο βαθύ σκοτάδι του αλκοολισμού, με τον Βορειοιρλανδό γκολκίπερ να ψάχνει ένα σωσίβιο για να πιαστεί και να μην βρεθεί στον πάτο.

Εκείνο βρέθηκε και έγραφε “Ελλάδα”, με τον Κάρολ να φοράει αρχικά τη φανέλα του ΟΦΗ και κατόπιν εκείνη του Ολυμπιακού (έπαιξε για μισό χρόνο στους Κρητικούς και 2,5 έτη στους Πειραιώτες με τους οποίους κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα) και να φτάνει μάλιστα στο σημείο να βλέπει το πορτραίτο του να κοσμεί τον “Τοίχο των Πρωταθλητών” που βρίσκεται πλέον στα αποδυτήρια του “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Κάτι που συνιστά φυσικά μεγάλη τιμή, με τον άλλοτε κίπερ να παραχωρεί συνέντευξη στην εφημερίδα της πατρίδας του “Fermanagh Herald” και να ξετυλίγει άγνωστες πτυχές από την παρουσία του στην Ελλάδα, εκφράζοντας μάλιστα ευγνωμοσύνη στη χώρα μας που του επέτρεψε να σταθεί ξανά στα πόδια του και να απομακρυνθεί από τον εφιάλτη του αλκοολισμού που είχε γίνει συνοδοιπόρος του για μεγάλο διάστημα.

“Ήταν μεγάλη τιμή να παίξω για αυτές τις ομάδες. Η πρώτη μου ομάδα στην Ελλάδα ήταν ο ΟΦΗ ενώ ήταν εκπληκτικό το γεγονός πως έπειτα πήγα στον Ολυμπιακό, ήταν τεράστιοι σύλλογοι.

Μου πιάνει κόμπος το λαιμό όταν σκέφτομαι αυτά που είχα περάσει εκείνη την περίοδο. Πριν πάω στην Ελλάδα ήμουν στα χειρότερά μου αλλά κατάφερα να μείνω όρθιος.

Ήταν τιμή για μένα να βρεθώ εκεί με τόσους σπουδαίους παίκτες. Ήμουν σε ένα σκοτεινό μέρος όταν ήμουν στην Δανία, όμως το να πάω στην Ελλάδα, να γνωρίσω διαφορετικούς ανθρώπους και μία διαφορετική κουλτούρα, έκανε τεράστια διαφορά.

Συνέντευξη του Ρόι Κάρολ στην Fermanagh Herald για τις ποδοσφαιρικές εμπειρίες του στην Ελλάδα

Εκεί δεν πήγαινα για μερικά ποτά μετά από ματς αλλά έβγαινα για χαλαρωτικά γεύματα και έκανα διαφορετικά πράγματα. Ήταν επίσης διαφορετικός ο καιρός αλλά και ο τρόπος ζωής.

Έπρεπε να κόψω το αλκοόλ, είμαι αλκοολικός και έπρεπε να κάνω κάτι, βοήθησε πολύ να πάρω την οικογένεια εκτός Ηνωμένου Βασιλείου”, δήλωσε αρχικά για την ευεργετική δράση της παρουσίας του στην Ελλάδα ο Κάρολ, για να αναφερθεί κατόπιν για τις επιτυχίες του εντός γηπέδου που τον βοήθησαν να βάλει σε τάξη και ισορροπία τη ζωή του:

“Ήταν ωραίο που επέστρεψα στην κατάκτηση τίτλων και στη συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις όπως το Champions League και το Europa League.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν κάτι το φανταστικό για μένα και τώρα έχω αναμνήσεις από την κατάκτηση του ιρλανδικού, του ελληνικού και του αγγλικού πρωταθλήματος”.

Η Ελλάδα πάντως είναι η χώρα που τον έχει σημαδέψει ανεξίτηλα και δεν την ξεχνάει όσα χρόνια και αν περάσουν, με τον Βορειοιρλανδό πρώην γκολκίπερ να αποκαλύπτει πως σκοπεύει να βρεθεί σύντομα στα μέρη μας.

“Όταν φύγει ο κορονοϊός, σχεδιάζω να ταξιδέψω στην Ελλάδα. Ελπίζω μαζί με την οικογένειά μου να πάμε για διακοπές εκεί για μία εβδομάδα με 10 ημέρες.

Γνώρισα πολλούς καλούς ανθρώπους εκεί και έκανα πολλούς καλούς φίλους. Ίσως προσπαθήσω να κάνω κάτι εκεί που να έχει σχέση με τη θέση του τερματοφύλακα.

Ίσως πάρω κάποιους από τους τερματοφύλακες που έχω στη σχολή τερματοφυλάκων που διατηρώ για να κάνουν προπόνηση στην Ελλάδα.

Είναι καλό να μαθαίνουν τα μυστικά του τερματοφύλακα στην Βόρεια Ιρλανδία αλλά θα ήθελα να τους πάρω και εκτός Βόρειας Ιρλανδίας. Στην Αγγλία, στην Σκωτία, κάπου αλλού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κατάθεση ψυχής Ρόι Κάρολ στο Sport24.gr: “Νόμιζα ότι θα πεθάνω από το αλκοόλ”