Συγκλονισμένος παραμένει ο πλανήτης από την συντριβή του αεροσκάφους της Sriwijaya Air στην Ινδονησία.

Στην μοιραία πτήση στην Τζακάρτα της Ινδονησίας που χάθηκε από τα ραντάρ μόλις 4 λεπτά από την απογείωση του αεροσκάφους, βρίσκονταν 56 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 3 βρέφη και 7 παιδιά. Τοπικά μέσα και αυτόπτες μάρτυρες σημειώνουν ότι πιθανότατα το αεροσκάφος Boeing Β737-500 27 και πλέον ετών, συνετρίβη στις ακτές της χώρας.

Ευρήματα που βρέθηκαν στην θάλασσα / Φωτογραφία: AP IMAGES

Πού στρέφονται οι έρευνες-Πάνω από 150 σκάφη του Λιμενικού στη θάλασσα

Οι Αρχές της χώρας εντοπίζουν τις έρευνες σε δύο μικρά νησιά του αρχιπελάγους της Ινδονησίας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο του κόσμου. Στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συμμετέχουν και τέσσερα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας και περισσότερα από 150 σκάφη του Λιμενικού. Σημειώνεται ότι στα τέλη του 2018 ένα Boeing 737 MAX της ινδονησιακής εταιρεία Lion Air συνετρίβη στα ανοιχτά της Τζακάρτα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 189 άνθρωποι.

Ευρήματα που βρέθηκαν στην θάλασσα / Φωτογραφία: AP IMAGES

Οι μαρτυρίες των ψαράδων και τα ευρήματα στη θάλασσα

Ψαράδες που μίλησαν στο CNNi ανέφεραν πως την ώρα που το αεροσκάφος «αγνοούνταν» άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη και ξαφνικά δημιουργήθηκε ένα κύμα. «Άκουσα μια πολύ δυνατή έκρηξη. Νόμιζα πως είναι βόμβα ή πολύ δυνατός κεραυνός» λέει ντόπιος, ενώ συνάδελφός του περιέγραψε τον θόρυβο σαν μια «βόμβα που έσκαγε στο νερό». «Ήταν πολύ κοντά μας, τα θραύσματα σχεδόν χτύπησαν το σκάφος μας» δήλωσε ο ψαράς Solihin στο BBC.

Την ίδια στιγμή, πολλοί κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, δήλωσαν πως έχουν βρει αντικείμενα τα οποία πιστεύουν πως είναι κομμάτια του αεροπλάνου.

Λίγο μετά την είδηση της «εξαφάνισης» του αεροσκάφους της Sriwijaya Air, ανέβηκε στο twitter βίντεο που είχε ανέβασε στο Instagram της μια από τους επιβάτες του αεροπλάνου. Σε αυτό φαίνεται να αποχαιρετά τους συγγενείς της πριν επιβιβαστεί στην μοιραία πτήση.

Παράλληλα έχουν αρχίσει να κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου και οι πρώτες εικόνες που δείχνουν κατοίκους της περιοχής να ανασύρουν κομμάτια που πιθανότατα προέρχονται από το αεροσκάφος.