Όπως όλα δείχνουν η απόκτηση ενός φορ αποτελεί αυτήν την στιγμή τη βασική προτεραιότητα για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι η αναζήτηση ενός ακόμη χαφ περνά σε δεύτερη μοίρα. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει με τους επιτελείς του Δικεφάλου να έχουν κάνει ήδη την απαραίτητη προεργασία και να έχουν εντοπίσει τους παίκτες που τους ενδιαφέρουν για να ενισχύσουν τον άξονα της μεσαίας γραμμής της ομάδας τους.

Στον ΠΑΟΚ έχουν αποφασίσει να αποκτηθεί κεντρικός μέσος το Γενάρη και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν ανακατατάξεις στο ρόστερ σε ότι αφορά στους χαφ.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα το γεγονός ότι συνεχίστηκαν και σήμερα τα δημοσιεύματα στην Τουρκία που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Γαλατάσαραϊ για τον Άντερσον Εσίτι. Για το Νιγηριανό που δεν έχει πάρει και πολύ χρόνο συμμετοχής από τον Πάμπλο Γκαρσία , ο ΠΑΟΚ είναι ανοικτός να συζητήσει την παραχώρηση του, ακόμη και με τη μορφή δανεισμού προκειμένου να ανοίξει χώρος για την απόκτηση ενός διαφορετικού τύπου παίκτη στον άξονα.

Ενός ποδοσφαιριστή που δεν θα περιορίζεται στα ανασταλτικά του καθήκοντα αλλά θα μπορεί να προσφέρει λύσεις στη δημιουργία και την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ο Γκαρσία έχει πολλές φορές αναφέρει ότι στον άξονα του ΠΑΟΚ λείπει η ταχύτητα και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό των αναζητήσεων που γίνονται από τους ανθρώπους της ομάδας.