Δύσκολες στιγμές βιώνει η Βρετανία, την οποία το δεύτερο κύμα του κοροναϊού «σφυροκοπά» αλύπητα. Στο «μάτι» του κυκλώνα βρίσκεται το Λονδίνο, το οποίο έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα από τη σαρωτική επέλαση του δεύτερου κύματος πανδημίας, όπου σε συνδυασμό με τις μεταλλάξεις του ιού δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» μείγμα.

Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί δραματικά, ξεπερνώντας τις 20.000.

Το συγκεκριμένο αριθμητικό στοιχείο δείχνει ότι οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αγγλίας είναι περισσότεροι και από το πρώτο κύμα πανδημίας, τότε που το καταγεγραμμένο ρεκόρ έδειξε στις 12 Απριλίου 18.000, περίπου, εισαγωγές.

Το σύστημα υγείας στη Βρετανία βρίσκεται στα όριά του, καθώς -σύμφωνα με την ιστοσελίδα Health Service Journal, η πληρότητα στις εντατικές του Λονδίνου «αγγίζει» το 114%.

Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισαν να μεταφέρουν ασθενείς με κοροναϊό από το Λονδίνο σε νοσοκομεία του Γιορκσάιρ, προκειμένου να τους αδειάσουν κλίνες και να τύχουν της καλύτερης περίθαλψης οι πολίτες που το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Το αδιέξοδο πρόδωσε η δραματική έκκληση των εργαζόμενων στις ΜΕΘ του Λονδίνου που ζήτησαν τη μεταφορά ασθενών με κοροναϊό σε νοσοκομεία του Γιορκσάιρ, περιοχή που βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό.

Πηγή εικόνας: hsj.co.uk

Μάλιστα, υπάρχει σχέδιο να στηθούν σκηνές πολέμου έξω από νοσοκομεία που ασφυκτιούν από ασθενείς με κοροναϊό.

Οι συγκεκριμένες σκηνές έχουν χρησιμοποιηθεί, κατά το παρελθόν, για λόγους παροχής βοήθειας σε θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων.

Τρόμο πυροδοτεί, ακόμη, το γεγονός ότι το ένα τέταρτο των νοσοκομειών της Αγγλίας αναφέρει πρόβλημα υπερπληρότητας.

Τρόμος από το «μαύρο» ρεκόρ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σήμανε συναγερμός στη χώρα, καθώς ανακοινώθηκε μαύρο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων που ξεπέρασαν τα 53.000.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη ανακοινώθηκαν 53.135 νέες μολύνσεις, αριθμός που είναι ο υψηλότερος από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο. Ο προηγούμενος χειρότερος ημερήσιος απολογισμός ήταν ο χθεσινός με 41.385 κρούσματα.

Καταγράφηκαν επίσης 414 θάνατοι που προέκυψαν μέσα σε 28 ημέρες από ένα θετικό τεστ Covid, σε σύγκριση με τους 357 τη Δευτέρα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών λόγω Covid στη χώρα ανέβηκε στους 71.567.

«Πρωτοφανή τα επίπεδα λοιμώξεων»

Η ανώτερη ιατρική σύμβουλος του οργανισμού Δημόσια Υγείας Αγγλίας Δρ Σούζαν Χόπκινς δήλωσε: «Συνεχίζουμε να βλέπουμε πρωτοφανή επίπεδα λοιμώξεων COVID-19 σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ιδίως καθώς τα νοσοκομεία μας είναι στο πιο ευάλωτο σημείο».

Η ίδια τόνισε πως ορισμένες από τις αυξήσεις στους αριθμούς ημερήσιων κρουσμάτων αντικατοπτρίζουν καθυστερημένες εγγραφές σε απολογισμούς λόγω των Χριστουγέννων, ωστόσο τα στοιχεία αποτελούν «σε μεγάλο βαθμό αντανάκλαση μιας πραγματικής αύξησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο