Ο Μούσα Ουαγκέ “θυσιάστηκε” για να σώσει την εστία του ΠΑΟΚ από παραβίαση στο ματς με τον Άρη και αυτό του κόστισε έναν αρκετά σοβαρό τραυματισμό που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για εννιά μήνες και πλέον.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλησε να δώσει το βραβείο του παίκτη του μήνα για τον Δεκέμβριο με απευθείας ανάθεση και χωρίς ψηφοφορία στον Ουαγκέ για την αυτοθυσία του.

Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά υποκλίνεται στον νεαρό μπακ με ένα τρομερό κείμενο που ανέβασε στην ιστοσελίδα του και περιγράφει τη στιγμή του τραυματισμού του. Το κείμενο αναφέρει:

Το κορμί τρέχει ασυναίσθητα κι από ένστικτο. Αυτό του νικητή. Το μυαλό εκείνες τις στιγμές κάνει διακριτικά στην άκρη. Γιατί έτσι έχει μάθει να ζει το ποδόσφαιρο. Στα όρια. Όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην έδρα του Άρη έγιναν μάρτυρες μίας σκηνής αυτοθυσίας που είχε μεγάλο προσωπικό κόστος για τον Μούσα Ουαγκέ.

Στο ποδόσφαιρο έχουμε μάθει να κρίνουμε πολύ γρήγορα, πολύ βιαστικά και πολύ σκληρά ενίοτε βασισμένοι σε ποδοσφαιρικά κλισέ που μας έχουν γίνει βίωμα. Ένα από αυτά αναφέρει ότι ένας δανεικός επί της ουσίας δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα γιατί περιμένει τη στιγμή που θα επιστρέψει στην ομάδα του.

Μια λογική που μετά το ματς ΠΑΟΚ – Άρης θα πρέπει όλοι να τη σκεφτούμε δύο φορές πριν την εκστομίσουμε. Το παιχνίδι βρισκόταν στο 60’. Ο Μπερτόλιο βγήκε μόνος απέναντι στον Πασχαλάκη και με μία λόμπα νίκησε τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου. Η μπάλα έφυγε αργά και βασανιστικά από τα πόδια του παίκτη του Άρη με πορεία προς τα δίχτυα του ΠΑΟΚ. Όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα έπαιρναν προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε ο Μούσα Ουαγκέ .

Ο Σενεγαλέζος έτρεξε και με ένα τάκλιν κατάφερε να διώξει τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Με τη φόρα που είχε όμως ο αμυντικός του Δικεφάλου αρχικά το ένα πόδι του έμεινε πίσω, κόλλησε στο χορτάρι και στη συνέχεια το χτύπησε με δύναμη πάνω στο δοκάρι.

Το αποτέλεσμα σόκαρε τους πάντες. Ο Ουαγκέ έμεινε κάτω και σφάδαζε από τον πόνο. Οι γιατροί του Άρη που ήταν κοντά έσπευσαν αμέσως να βοηθήσουν την κατάσταση. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι ο Ουαγκέ τραυμάτισε άσχημα και σε πολλά σημεία το γόνατό του για να γλιτώσει την ομάδα από ένα γκολ.

Για το λόγο αυτό, τον Δεκέμβριο ο διαγωνισμός PAOK TV Play of the Month αποφασίσαμε να είναι απευθείας ανάθεση. Ως το ελάχιστο ευχαριστώ.

Καλή και γρήγορη ανάρρωση Μούσα. Περιμένουμε να σε δώσουμε και πάλι πίσω πιο δυνατό”.