«Προχωράμε σε μια αναγκαία παρέμβαση για τα τουριστικά καταλύματα που κατ’ εξαίρεση λειτούργησαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας, για λόγους δημοσίου συμφέροντος», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια της Βουλής, τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Οι συγκεκριμένες τουριστικές επιχειρήσεις επωμίστηκαν ένα σημαντικό κόστος με την τήρηση των ιδιαίτερων υγειονομικών πρωτοκόλλων που συνδέονται με τη λειτουργία τους, είπε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Τι προβλέπεται

Όπως εξήγησε ο ίδιος με την τροπολογία:

– Αντιμετωπίζεται το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης για τα τουριστικά καταλύματα που κατ΄εξαίρεση λειτουργούσαν κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, με σκοπό την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στα πλαίσια αντιμετώπισης του κορονοϊού.

-Θεσπίζεται ότι τα ποσά των οικονομικών ενισχύσεων που καταβάλλονται στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, από το δημόσιο, είναι αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων ενώ δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με οφειλές στο δημόσιο, τη φορολογική διοίκηση, τους ΟΤΑ, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες.

-Τα ανωτέρω ισχύουν εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας χωρίς τον όρο της παρακράτησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο