Μετά από μια σειρά βαρομετρικών χαμηλών το τελευταίο δεκαήμερο, με δυνατές βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, που προκάλεσαν σε κάποιες περιοχές πλημμύρες, υπερχειλίσεις ποταμών και πτώσεις δέντρων, περνάμε σε μια καιρική ηρεμία. Βελτιωμένος λοιπόν ο καιρός τις επόμενες μέρες και μάλιστα με θερμοκρασίες που μόνο Δεκέμβρη δε θυμίζουν, τουλάχιστον όσον αφορά τις μέγιστες τιμές.

Πού θα βρέξει αύριο

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη η μέρα θα ξεκινήσει με λίγες βροχές μικρή έντασης και τοπικές,  στην Κρήτη, στα βόρεια τμήματα του νησιού, οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα είναι βελτιωμένος για το υπόλοιπο της ημέρας. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στη Μακεδονία,  και στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα και στην Εύβοια, χωρίς ωστόσο να βρέξει στις περιοχές αυτές.

Οι μόνες βροχές που περιμένουμε την Τετάρτη είναι το πρωί και μόνο στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα από το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες διάσπαρτες και κατά βάση αραιές νεφώσεις που θα καλύψουν περιοχές της δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου, ίσως στο Ιόνιο να είναι κατά περιόδους πιο πυκνές.

Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Θα φτάσει τους 13 βαθμούς στα βόρεια και το ΒΑ Αιγαίο, 15-17 στις ηπειρωτικές περιοχές και μέχρι 18 στο νότιο Αιγαίο. Θα παραμείνει βέβαια το κρύο νωρίς το πρωί , σύμφωνα πάντα και με τα δεδομένα της εποχής, με παγετό να δημιουργείτε στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι βόρειοι. Στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο το πρωί θα φτάσουν τα 7 μποφόρ τοπικά και γρήγορα θα υποχωρήσουν . Για το υπόλοιπο της ημέρας και για το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου ο βοριάς δεν θα ξεπεράσει τα 4-6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες, με αρκετό ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις αλλά όχι σημαντικές, διάσπαρτες και χωρίς  βροχές. Η θερμοκρασία από 9-16 με βόρειο άνεμο στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 και στον Ευβοϊκό μέχρι 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό θα είναι λίγο διαφορετικό, με την έννοια ότι ενώ η μέρα θα ξεκινήσει με λίγο ήλιο, γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις  που για την υπόλοιπη μέρα θα καλύπτουν όλο τον ουρανό. Η θερμοκρασία από 7-12 και οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες 3-4 μποφόρ, οπότε και τα ποσοστά υγρασίας θα είναι υψηλά.

Να ρίξουμε και μια ματιά στις επόμενες μέρες. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι καλός, με αρκετό ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάποιες τοπικές νεφώσεις παροδικά θα πυκνώσουν με πιθανότητα ψιλόβροχου στα ανατολικά της Θεσσαλίας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε παρόμοια επίπεδα, 13 στα βόρεια, 15-17 στις υπόλοιπες περιοχές. Βοριάδες στα πελάγη 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο και 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ στην περιοχή του Αιγαίου.

Κλείνοντας, την Παρασκευή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στα δυτικά και βόρεια. Λίγη τοπική συννεφιά στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες και την Εύβοια, ίσως δώσει στην περιοχή τοπικές βροχές, όπως βλέπεται με απαλό μπλε χρώμα στο χάρτη. Θα διατηρηθεί το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο σε εντάσεις 4-6 μποφόρ. Ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες στα κεντρικά και βόρεια, με 12 -13 βαθμούς και 16 στις υπόλοιπες περιοχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο