Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δήλωσε την Παρασκευή ότι εργάζεται για να εκδώσει άμεσα άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer, με το πράσινο φως να ανάβει πιθανώς το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα) σύμφωνα με τους New York Times.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) είναι πιθανό να εγκρίνει το εμβόλιο μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα, επικαλούμενη άτομα που έχουν γνώση του προγραμματισμού της υπηρεσίας.

Η ταχεία έγκριση του εμβολίου αναμένεται, αφού η ανεξάρτητη επιτροπή συμβούλων του FDA τάχθηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της έγκρισης της κατεπείγουσας χρήσης του εμβολίου της Pfizer, κάνοντας ακόμη ένα βήμα στον δρόμο προς την έναρξη του εμβολιασμού σε μια χώρα όπου η COVID-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 285.000 ανθρώπους επί συνόλου 15 και πλέον εκατομμυρίων οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 ως αυτό το στάδιο.

Η επερχόμενη απόφαση θα αποτελέσει το πρώτο στάδιο για τους Αμερικανούς που θα εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες, με τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να έχουν προτεραιότητα.

Ο FDA έχει ενημερώσει τους αξιωματούχους του Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης και Λειτουργίας Νόσων των ΗΠΑ, ώστε να μπορούν να εκτελέσουν το σχεδιασμό για έγκαιρη διανομή εμβολίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο