Στη δικαιοσύνη σκοπεύουν να προσφύγουν οι πωλητές και παραγωγοί λαϊκών αγορών μετά την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας τριών υπαίθριων αγορών στη Θεσσαλονίκη, επειδή δεν τηρούνταν τα μέτρα κατά της πανδημίας.

«Θα καταθέσουμε μήνυση για το συγκεκριμένο θέμα, η απόφαση αυτή είναι λάθος και έρχεται σε μια περίοδο που οι λαϊκές αγορές αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον κορonaϊό», αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, ο ίδιος βρισκόταν το περασμένο Σάββατο στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης, που είναι μία από αυτές που αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία τους. «Δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό, όλα τα μέτρα τηρούνταν όπως έπρεπε», αναφέρει ο κ. Δερετζής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πωλητές και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών από το ξέσπασμα της πανδημίας έχουν μεριμνήσει να αναλάβουν το κόστος για τα μέτρα ατομικής προστασίας, ενώ κύριο μέλημά τους είναι να κάνουν παραινέσεις στον κόσμο να μην συνωστίζεται στους πάγκους.

«Το κυριότερο ζήτημα είναι ο συνωστισμός στους πάγκους και να τον προλαβαίνουμε. Υπάρχουν και επιγραφές στους πάγκους, αλλά και όταν οι συνάδελφοι δουν ότι πάει να μαζευτεί πολύς κόσμος τους ζητούν να αραιώσουν», λέει ο Άγγελος Δερετζής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο