Τις καθιερωμένες του δηλώσεις στη “NOVA” ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ την Κυριακή (6/12) πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής (4/12) στο “Γ. Καλαφάτης” ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπόλονι.

Μεταξύ άλλων ο Ρουμάνος τεχνικός και με αφορμή ερώτηση για τις μεταγραφές υποστήριξε πως δεν υπάρχει μαύρη λίστα οκτώ-δέκα παικτών και δεν έχει σκοπό να διώξει τόσους πράσινους.

Όσο για το αθηναϊκό ντέρμπι υποστήριξε πως θέλει να δει από τους παίκτες του να παίξουν όπως στο δεύτερο μέρος με τον Ολυμπιακό.

Για το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ:
”Πρόκειται για ένα σημαντικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο από τις σημαντικότερες ομάδες του πρωταθλήματος, δύο “σημαιοφόροι” της Αθήνας. Είναι ένας αγώνας τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε όπως όλους τους άλλους”.

Για την ψυχολογία της ΑΕΚ λόγω της ήττας από τη Μπράγκα γιατο Europa League:
“Πολλοί στέκονται στην Πόρτο, τη Μπενφίκα και τη Σπόρτινγκ στην Πορτογαλία. Δεν είναι μόνο οι τρεις τους όμως αλλά και η Μπράγκα που είναι εξίσου καλή ομάδα. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα κόντρα στη Μπράγκα δεν θα παίξει ρόλο στο παιχνίδι της Κυριακής. Δεν γνωρίζω το επίπεδο κούρασης που έχει μία ομάδα όταν έχει παίξει τρεις αγώνες σε μία εβδομάδα. Θεωρώ όμως πως η ΑΕΚ διαθέτει πεπειραμένους ποδοσφαιριστές, ώστε να διαχειριστεί την κατάσταση”.

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποιον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ:
“Διαθέτει πολύ καλή μεσαία γραμμή, η οποία αποτελείται από παίκτες με ποιότητα. Είναι μία από τις καλύτερες του πρωταθλήματος. Επίσης,γνωρίζω τον αρχηγό της ΑΕΚ εδώ και πολύ καιρό”.

Για την σημαντικότητα του εν λόγω παιχνιδιού:
“Χρειαζόμαστε ένα αποτέλεσμα που θα μας δώσει μεγαλύτερη σιγουριά. Για να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ, θα πρέπει να είμαστε σταθεροί και να παίξουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Ολυμπιακό. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι”.

Για τον κίνδυνο του Παναθηναϊκού να μείνει και φέτος εκτός Ευρώπης:
“Δεν κάνω μαθηματικούς υπολογισμούς. Κοιτάω τον κάθε αγώνα ξεχωριστά, ενώ ζητάω το μάξιμουμ από τον κάθε ποδοσφαιριστή. Είμαστε ακόμη εύθραυστοι για να μιλήσουμε για το μέλλον”.

Για τη μεταγραφική περίοδο:
“Είναι λίγο βιαστικό να μιλήσουμε για μεταγραφικές κινήσεις. Θα ήθελα να πω σε αυτό το σημείο τρία πράγματα. Πρώτα, ενημερώνομαι ελάχιστα από τις Ελληνικές εφημερίδες. Όμως, αν είναι αλήθεια οτι γράφεται πως ο στόχος είναι να φύγουν 8-10 παίκτες, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Δεύτερον,σε συνάντηση που είχαμε με τους παίκτες για το θέμα της πειθαρχίας, τους είπα πως τους θέλω όλους. Τέλος, αν μπορούμε με βάση την κατάσταση που υπάρχει και τα δεδομένα που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό να εξετάσουμε κάποια περίπτωση παίκτη θα το κάνουμε. Για το ποια θέση θα είναι αυτή, μη με ρωτάτε”.