Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου διοργανώνει το φετινό Film Factory στις 19 και 20 Δεκεμβρίου στο  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Για ένατο συνεχές έτος, οι βραβευμένοι με Βραβείο Ίρις δημιουργοί και καλλιτεχνικοί συντελεστές της χρονιάς, μεταφέρουν τις γνώσεις και την πείρα τους, σε μια σειρά εξειδικευμένων εργαστηρίων. Φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών, τα εργαστήρια απευθύνονται σε περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από τους διδάσκοντες βάσει βιογραφικών, ενώ για το κάθε εργαστήριο υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα έως σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση hfa.film.factory@gmail.com. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που τις ημερομηνίες της διοργάνωσης βρισκόμαστε ακόμη σε lockdown, τα εργαστήρια θα προσαρμοστούν αντίστοιχα και οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν εγκαίρως για τα νέα δεδομένα.

Ο παραγωγός της ταινίας «Ευτυχία», Διονύσης Σαμιώτης, θα μιλήσει για τις δυνατότητες ανάπτυξης και χρηματοδότησης των ταινιών. Ο σκηνοθέτης Σύλλας Τζουμέρκας και η ηθοποιός Αγγελική Παπούλια από «Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών», θα μιλήσουν για πάθη στους βάλτους και τη συνεργασία ηθοποιού και σκηνοθέτη στη δημιουργία ενός ρόλου, ενώ οι ηθοποιοί της Ευτυχίας, Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και Θάνος Τοκάκης, θα αναδείξουν τη δυναμική του σώματος στην ερμηνεία.

Οι σκηνοθέτιδες των ταινιών «Cosmic Candy» και «Ηλεκτρικός Κύκνος», Ρηνιώ Δραγασάκη και Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, θα ψάξουν ομοιότητες και διαφορές μέσα από τον παραπλανητικό καθρέφτη του Σινεμά τους. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του «Απόστρατου», Ζαχαρίας Μαυροειδής, θα θέσει την αφηγηματολογία στην υπηρεσία του σεναρίου.

Οι σκηνοθέτες των ταινιών «Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες» και «Χειροπαλαιστής», Μαριάννα Οικονόμου και Γιώργος Γούσης, θα αναζητήσουν την αλήθεια και το ψέμα στο ντοκιμαντέρ. Ο σκηνοθέτης του «Heatwave», Φωκίων Ξένος, θα μοιραστεί τις τεχνικές  του animation  που χρησιμοποίησε στην ταινία του. Οι μουσικοί και ο μοντέρ της «Winona», The Boy, Δεσποινίς Τρίχρωμη και Νίκος Πάστρας, θα εξερευνήσουν τη σχέση εικόνας και μουσικής, ενώ η διευθύντρια φωτογραφίας του «Ζίζοτεκ», Χριστίνα Μουμούρη θα φέρει το δικό της φως στο σκοτάδι.

Συντελεστές της Ευτυχίας, οι σκηνογράφοι Μιχάλης Σαμιώτης και Γιάννης Παπαδόπουλος, η ενδυματολόγος Χρύσα Σερδάρη, συνεργάτις της αείμνηστης Ιουλίας Σταυρίδου, και η μακιγιέζ Δήμητρα Γιατράκου, θα αποκαλύψουν τα πολύτιμα εργαλεία της δουλειάς τους.

Οι ηχολήπτες, σχεδιαστές και μιξέρ ήχου της Ευτυχίας, Νίκος Μπουγιούκος, Άρης Λουζιώτης και Κώστας Βαρυμποπιώτης, θα παρουσιάσουν την εξέλιξη του κινηματογραφικού ήχου, και τέλος, οι υπεύθυνοι για τα σπέσιαλ και τα οπτικά εφέ του Cosmic Candy, Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος, Γιάννης Αγελαδόπουλος και Γιώργος Φουκαράκης, θα αναπτύξουν τη συνεργασία των φυσικών και των ψηφιακών εφφέ.

Το 9ο Film Factory θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, την ευγενική χορηγία του Studio Karamanos, και την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ και του Athens Film Office.

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο