Διάλειμμα για ανασύνταξη δυνάμεων κάνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, μια αντίδραση αναμενόμενη μετά το διήμερο ράλι που προηγήθηκε. Σε πτώση και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κι ενώ εντέλει η Κομισιόν προτείνει να εφαρμοσθεί πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου.

Η πρωινή εικόνα

Περί τις 11:30 ώρα Ελλάδος, ο Γενικός Δείκτης κινείται με απώλειες 0,47%, μια πτώση που τον έχει φέρει υπό των 820 μονάδων στις 819,19 μονάδες, με τον τζίρο να έχει φθάσει στα 8 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών στα 2,2 εκατ. τεμάχια.   

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 0,18% και ο Mid Cap κατά 0,16%. Χαμηλότερα με απώλειες της τάξεως του 0,91% κινείται ο τραπεζικός δείκτης.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση δεν παρατηρούνται σημαντικές πτωτικές ή ανοδικές μεταβολές, καθώς το πρώιμο στάδιο της συνεδρίασης διακατέχεται από υποτονική κινητικότητα. 

Μία εκ των μετοχών που ξεχώρισε χθες, της Aegean είναι και η μοναδική με πτώση πέριξ του -1%, οι υπόλοιπες μετοχές παρουσιάζουν μικρότερες απώλειες.

Στον αντίποδα, ξεχωρίζει η μετοχή της ΔΕΗ με άνοδο 2,73%, της Σαράντης (1,61%), του ΑΔΜΗΕ και των ΕΛΠΕ με κέρδη 1,31% και 1,08%.

Τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη 

Πιο αισθητές είναι οι απώλειες που καταγράφονται στην Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,85%, με τους βασικούς του κλάδους επίσης να κινούνται πτωτικά και αυτόν της αυτοκινητοβιομηχανίας να δέχεται τις εντονότερες πιέσεις οπισθοχωρώντας κατά 2,51%. 

Το χρηματιστήριο του Μιλάνου διαγράφει 1,66%, αυτό του Λονδίνου αποδυναμώνεται κατά 1,26%, ενώ Φρανκφούρτη και Παρίσι κινούνται πλησίον του -1%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της ελληνικής αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

H Κομισιόν προτείνει προσωρινό πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου

Παπουτσάνης: Ανάπτυξη για το 9μηνο 2022 με 39% αύξηση του κύκλου εργασιώνΑκολουθήστε το Money Review στο Google News