Με το «αριστερό» έχει εισέλθει στη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, μια συνεδρίαση που σηματοδοτεί την πρώτη για τον Οκτώβριο, αλλά και για το δ΄ τρίμηνο.

Μετά την άνοδο της τάξεως του 0,56% την περασμένη Παρασκευή, το ελληνικό χρηματιστήριο επανήλθε στην καθοδική πορεία την οποία ακολούθησε κατά κόρον στο δεύτερο ήμισυ του Σεπτεμβρίου. Από τις 16 του μηνός και στις 11 συνεδριάσεις, μόλις σε δύο σημείωσε κέρδη και αυτά ήταν μόλις 0,72% και 0,56%.

Η πρωινή εικόνα

Περί τις 11:30, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,46%, μια υποχώρηση που τον έχει φέρει εκ νέου υπό των 790 μονάδων και συγκεκριμένα στις 789,26 μονάδες. 

Με την πρώτη ώρα των συναλλαγών συμπληρωμένη, ο τζίρος έχει ανέλθει στα 4,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών στο 1,4 εκατ. μετοχές. 

Απώλειες της τάξεως του 0,50% καταγράφει ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, ακόμη χαμηλότερα βρίσκεται της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, ευρισκόμενος στο -1,13%, με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει πτώση της τάξεως του 0,98%.

Οι σημερινές πιέσεις ασκούνται στις μετοχές των Eurobank (-2,45%), Πειραιώς (-1,88%), Quest (-1,79%) και Εθνική (-1,45%).

Στην αντίπερα όχθη, ράλι πραγματοποιεί η μετοχή της ΟΛΠ με άνοδο της τάξεως του 5,19%, με τη μετοχή των ΕΛΠΕ σε μακρινή απόσταση, καταβάλλοντας προσπάθειες να αγγίξει το +1%.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Άδ. Γεωργιάδης: Σύσκεψη με εκπροσώπους της αγοράς για την πορεία των τιμών

 Ακολουθήστε το Money Review στο Google News