Υποσχέσεις αφήνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο άνοιγμα της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς με το «καλημέρα» πάτησε τις 850 μονάδες, επεκτείνοντας τα κέρδη του για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Στον απόηχο των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη το περασμένο Σάββατο, ο οποίος από το βήμα της ΔΕΘ ανακοίνωσε 21 μέτρα συνολικού ύψους 5,5 δις. ευρώ, οι επενδυτές όπως και στην Ευρώπη, αλλά και νωρίτερα στην Ασία, επιδίδονται σε αγορές.

Η σημερινή εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Περί τις 11:30 ο Γενικός Δείκτης με την άνοδο περί του 1% που καταγράφει έχει ανέβει στις 850 μονάδες, επίπεδο στο οποίο τελευταία φορά βρέθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου.

Με την πρώτη ώρα των συναλλαγών συμπληρωμένη, ο τζίρος έχει φθάσει στα 12 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών τα 3 εκατ. μετοχές.

Στο +1,13% ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, χαμηλότερα στο +0,80% βρίσκεται ο Mid Cap, κατά 1,89% ενισχύεται ο δείκτης των τραπεζών, ο κλαδικός δείκτης των πρώτων υλών είναι αυτός που προπορεύεται ευρισκόμενος στο +2,35%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αυτές των Alpha Bank και Πειραιώς συνεχίζουν με τη φορά της περασμένης Παρασκευής σημειώνοντας κέρδη της τάξεως του 3,56% και 2,61% αντίστοιχα, ενώ στο +3,18% έχει φθάσει η μετοχή της Βιοχάλκο και στο +2,80% της Ελβαλχαλκόρ.

Οι ήπιες πιέσεις ασκούνται στις μετοχές των ΟΛΠ (-0,79%), Motor Oil (-0,50%) και Ελλάκτωρ (-0,11%).

Ανοδικά κινούνται 56 μετοχές, πτωτικά 17 και 9 παραμένουν αμετάβλητες.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Perfomance: Αύξηση 25,1% στα καθαρά κέρδη το α΄ εξάμηνο

ΕΛΤΟΝ: Ισχυρές επιδόσεις το α΄ εξάμηνο του 2022Ακολουθήστε το Money Review στο Google News