Ήπια άνοδο καταγράφει στο αρχικό στάδιο της σημερινής συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια ημέρα κατά την οποία το βλέμματα όλα είναι στραμμένα στη Φρανκφούρτη και στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Άπαντες αναμένουν το εύρος της αύξησης των επιτοκίων, με τις περισσότερες εκτιμήσεις να συγκλίνουν προς μια αύξηση της τάξεως των 75 μονάδων βάσεως. 

Πίσω στη Λεωφόρο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης με την άνοδο περί του 0,30% που καταγράφει έχει ανέβει ελαφρώς υψηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στις 825,15 μονάδες, με τον τζίρο να έχει αγγίξει τα 6 εκατ. ευρώ. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,28%, ενώ της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,04%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (+2,01%), του ΟΠΑΠ (+1,15%), της Alpha Bank (+1,05%) και της ΕΥΔΑΠ (+0,85%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (-0,93%), της Eurobank (-,0,35%) και της Μυτιληναίος (-0,35%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+1,47%) και των Πρώτων Υλών (+1,21%), ενώ πτώση σημειώνει μόνο ο δείκτης των Προσωπικών Προϊόντων (-0,58%).

Ανοδικά κινούνται 57 μετοχές, 11 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κλουκίνας- Λάππας +4,14% και Παϊρης +3,81%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ -9,72% και Εκτέρ -1,61%.

Η εικόνα στην Ευρώπη

Με ήπιες μεταβολές κινούνται και τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, ωστόσο η εικόνα των κυριοτέρων εξ αυτών είναι ανομοιόμορφη. Οριακές απώλειες καταγράφει το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με αυτό του Μιλάνου να υποχωρεί κατά 0,225. Αντιθέτως στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο περί του 0,25%, οριακά άνω του μηδενός κινείται ο CAC 40 στο Παρίσι. Οριακή άνοδο σημειώνει και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr



Ακολουθήστε το Money Review στο Google News