Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να έχετε ένα εισόδημα. Μεταξύ των πιο δημοφιλών, ιστορικά, ήταν οι επενδύσεις σε ένα συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο και η αγορά και εν συνεχεία ενοικίαση ακινήτων.

Όμως, καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι πλατφόρμες όπως το YouTube αυξάνονται σε δημοτικότητα, πολλοί δημιουργοί περιεχομένου μαθαίνουν ότι μπορούν να επωφεληθούν έχοντας ένα εισόδημα. Μερικοί κερδίζουν χρήματα πουλώντας προηχογραφημένα μαθήματα στο διαδίκτυο, για παράδειγμα, άλλοι βγάζουν έσοδα από διαφημίσεις στα podcast και τα βίντεό τους στο YouTube και άλλοι κερδίζουν χρήματα μέσω συνεργασιών από τα blogs τους ή του TikTok.

Κατά καιρούς, το εισόδημα που δημιουργείται είναι αρκετά μεγάλο ώστε αυτοί να εγκαταλείψουν εντελώς την εργασία τους.

Αν θέλετε να αρχίσετε να βγάζετε κάποιο εισόδημα μόνοι σας και μια μέρα ίσως αφήσετε τη δουλειά σας, ακολουθούν τρεις συμβουλές από επιχειρηματίες που βγάζουν χιλιάδες -ή ακόμα και δεκάδες χιλιάδες δολάρια- σε παθητικό εισόδημα το μήνα.

Πουλήστε μια υπάρχουσα δεξιότητα για να συμπληρώσετε το εισόδημά σας

Ο Graham Cochrane, 38 ετών, εργαζόταν ως μουσικός παραγωγός πλήρους απασχόλησης προσπαθώντας να τα βγάλει πέρα ​​όταν ξεκίνησε το blog και το κανάλι του στο YouTube, The Recording Revolution. Αρχικά, η ιδέα ήταν να μοιραστεί τις γνώσεις του για τη μουσική και να προσελκύσει περισσότερους πελάτες στην παραγωγική επιχείρησή του. Αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε ότι και τα δύο ήταν μέσα για να βγάλει χρήματα ο ίδιος. Σήμερα, αυτή η επιχείρηση κερδίζει 40.000 δολ. το μήνα σε παθητικό εισόδημα.

Όταν πρόκειται να ξεκινήσετε τη δική σας ροή παθητικού εισοδήματος, ο Cochrane συνιστά να κλίνετε στις δεξιότητες και τις γνώσεις που ήδη έχετε.

«Το σημείο καμπής για μένα ήταν όταν μου ήρθε η ιδέα να μετατρέψω τις γνώσεις μου για τη μίξη και την ηχογράφηση σε διαδικτυακό μάθημα», είπε πρόσφατα στο CNBC Make It. Η πώληση ψηφιακών προϊόντων με βάση αυτό «παρείχε μια παθητική ροή εισοδήματος και μου επέτρεψε να βγάζω πολύ περισσότερα χρήματα σε μια μέρα -ενώ αφιέρωνα λιγότερο χρόνο- από ό,τι όταν εργαζόμουν ως ελεύθερος επαγγελματίας».

Μετά από πολλά χρόνια ανάπτυξης της επιχείρησής του στο διαδίκτυο, ο Cochrane έχει μια δεύτερη επιχείρηση διαδικτυακών μαθημάτων αφιερωμένη στο να διδάσκει στους ανθρώπους πώς να δημιουργούν έσοδα από αυτά που γνωρίζουν και είναι παθιασμένοι με αυτά. Αυτό του αποφέρει 120.000 δολ. σε μεικτές πωλήσεις και παθητικό εισόδημα ανά μήνα.

Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, άρχισε να στρέφεται αποκλειστικά στην παραγωγή μουσικής. Τώρα εργάζεται μόνο 5 ώρες την εβδομάδα στις διαδικτυακές επιχειρήσεις του.

Δείτε με ποιους τρόπους οι άλλοι μπόρεσαν να αναπτυχθούν και να πετύχουν

Η Shannon Smith, 24 ετών, απολύθηκε από τη δουλειά ως σερβιτόρα στην αρχή της πανδημίας και πέρασε μήνες προσπαθώντας να βρει πώς να αναπληρώσει την απώλεια εισοδήματος. Στην αρχή, εργαζόταν περίπου 10 ώρες την ημέρα ως προπονήτρια φυσικής κατάστασης. Τον Ιούλιο του 2021, άρχισε να φτιάχνει βίντεο TikTok και Instagram που διδάσκουν τους ανθρώπους πώς να δημιουργούν πλούτο και διαδικτυακές επιχειρήσεις. Τώρα βγάζει περίπου 8.000 δολ. το μήνα σε παθητικό εισόδημα μέσω του affiliate marketing.

«Βλέπω πολλούς ανθρώπους να προσπαθούν πάρα πολύ να επανεφεύρουν τον τροχό με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να φέρουν την επιχείρησή τους στο προσκήνιο», είπε πρόσφατα στο CNBC Make It. Αλλά «έμαθα ότι το κλειδί για να γίνεις viral και να αυξήσεις το κοινό σου είναι να μελετάς τι λειτουργεί για τους άλλους», είπε.

Μόλις βρείτε τα εξειδικευμένα θέματα που θέλετε να συζητήσετε στο περιεχόμενό σας, η Smith συνιστά να μελετήσετε τις συνομιλίες που κάνουν οι άνθρωποι γύρω και να επεκταθείτε σε αυτές. Ποιες ερωτήσεις έρχονται συνέχεια στο προσκήνιο; Συνιστά επίσης να δίνετε προσοχή στο τι κάνουν οι επιτυχημένοι ανταγωνιστές σας με το περιεχόμενό τους. Μιλάνε στην κάμερα; Και μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τα σχετικά hashtag που βλέπετε να εμφανίζονται στην πλατφόρμα σας.

Η Smith δεν εργάζεται πλέον ως γυμνάστρια και ξοδεύει μόλις δύο ώρες την ημέρα στην επιχείρησή της στο διαδίκτυο.

Διαφοροποιήστε τις ροές εισοδήματός σας για να διευκολύνετε την παραίτησή σας

Η Michelle Schroeder-Gardner, 33 ετών, ξεκίνησε το ιστολόγιό της, Making Sense of Cents, το 2011 για να παρακολουθεί την πρόοδο της εξόφλησης των δανείων της στο κολέγιο ενώ εργαζόταν με πλήρη απασχόληση ως οικονομική αναλύτρια. Τώρα κερδίζει κατά μέσο όρο 760.000 δολ. ετησίως σε παθητικό εισόδημα από αυτό, έχοντας επεκτείνει την κάλυψή της για να συμπεριλάβει συμβουλές σχετικά με επενδύσεις και χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Η Gardner κερδίζει χρήματα από το ιστολόγιό της με πολλούς τρόπους, όπως το affiliate marketing και διάφορα μαθήματα που δημιούργησε για το blogging, και συνιστά σε άλλους bloggers να διαφοροποιήσουν επίσης τις ροές εσόδων τους.

«Η διαφοροποίηση των ροών εισοδήματός σας σάς επιτρέπει να μην βασίζεστε σε έναν μόνο τρόπο για να κερδίσετε χρήματα ή μόνο σε μία από τις πηγές επισκεψιμότητάς σας», είπε πρόσφατα στο CNBC Make It. «Αντίθετα, θα έχετε ισορροπημένες ροές εισοδήματος για να μειώσετε τον κίνδυνο».

Παράτησε τη δουλειά της το 2013 και τώρα εργάζεται μόλις 10 ώρες την εβδομάδα στις διαδικτυακές της επιχειρήσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Διαβάστε επίσης:

Τέσσερις κανόνες ανατροφής για εξαιρετικά επιτυχημένα παιδιά

Τρεις συμβουλές για ένα πετυχημένο βιογραφικό – Πώς να τραβήξετε την προσοχή ενός εργοδότη

Πώς θα ζητήσεις καλύτερο μισθό ακόμη και αν είσαι «πρωτάρης»;

 Ακολουθήστε το Money Review στο Google News