Μία ακόμη αρνητική «πρωτιά» κατέκτησε το Χονγκ Κονγκ, αποκτώντας την κορυφαία θέση και στην λίστα της Mercer με τα πιο ακριβά μέρη για να ζει και να εργάζεται κανείς στο εξωτερικό. Οι ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις, σε συνδυσμό με τους υγειονομικούς περιορισμούς και την πολιτική αστάθεια, που έχουν αυξήσει το εργατικό κόστος, οδήγησαν την πόλη για τέταρτη φορά την τελευταία πενταετία στην πρώτη θέση.

Η φετινή ανάλυση της Mercer εξέτασε τις τιμές από τουλάχιστον 200 προϊόντα – από τα τρόφιμα, μέχρι μεταφορές, κόστος στέγασης και προσωπική φροντίδα – από τον Μάρτιο του 2022. Επιπλέον, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη, η ανάλυση έλαβε υπ’ όψιν και την επικράτηση της τηλεργασίας, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις παρέχουν αυτή την επιλογή ως προνόμιο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Mercer, οι 10 πιο ακριβές πόλεις για τους expats είναι οι εξής:

  1. Χονγκ Κονγκ, Χονγκ Κονγκ
  2. Ζυρίχη, Ελβετία
  3. Γενεύη, Ελβετία
  4. Βασιλεία, Ελβετία
  5. Βέρνη, Ελβετία
  6. Τελ Αβίβ, Ισραήλ
  7. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
  8. Σιγκαπούρη, Σιγαπούρη
  9. Τόκιο, Ιαπωνία
  10. Πεκίνο, Κίνα

Σύμφωνα με την λίστα της Mercer, η Αθήνα βρίσκεται στην θέση 126 όσον αφορά το πόσο ακριβή είναι για τους expats. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται το Καράτσι (Πακιστάν), το Ισλαμαμπάντ (Πακιστάν), η Ντουσαμπέ (Τατζικιστάν), η Μπισέκ (Κιργιστάν) και στην τελευταία θέση (227η) η Άγκυρα (Τουρκία).

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κανείς δεν έχει ανοσία στον πληθωρισμό: Οι 20 ακριβότερες πόλεις για πλουσίους

Hot spot του πλούτου η Ελλάδα: Έρχονται φέτος 1.200 εκατομμυριούχοι μετανάστες

Digital nomads: Ένας παράδεισος για τηλεργασία «στήνεται» στην ΑσίαΑκολουθήστε το Money Review στο Google News