Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Χουάν Γκουαϊδό, δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση από «βίαιες ομάδες» που σχετίζονται με την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο κατά τη διάρκεια περιοδείας στην επαρχία, ένα περιστατικό που καταδίκασαν οι ΗΠΑ.

«Ήταν ενέδρα», δήλωσε ο Γκουαϊδό σε βίντεο που ανάρτησε στο Instagram. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια συνάντησης σε εστιατόριο με ακτιβιστές από κόμματα της αντιπολίτευσης στην πόλη Σαν Κάρλος, της πολιτείας Κοχέδες, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Juan Guaidó (@jguaido)

Βίντεο και φωτογραφίες από το περιστατικό αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε ένα από αυτά φαίνονται, εν μέσω έντασης, οι παρευρισκόμενοι να φωνάζουν και να σπρώχνουν τον Γκουαϊδό έξω από εστιατόριο.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τους τοπικούς επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSUV) που, σύμφωνα με τον ίδιο, «ηγούνταν μικρών βίαιων ομάδων».

«Μας ανησυχεί βαθιά η απρόκλητη επίθεση» σε βάρος του Χουάν Γκουαϊδό και των υποστηρικτών του, ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας για τη Λατινική Αμερική Μπράιαν Νίκολς. «Οι υπεύθυνοι για αυτή την επίθεση πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», πρόσθεσε. Ο Γκουαϊδό αναγνωρίζεται από την Ουάσινγκτον ως μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Ειδήσεις σήμερα

Το προσεχές Eurogroup σηματοδοτεί την επιστροφή της Ελλάδας στην «ευρωπαϊκή κανονικότητα» – Τα βήματα που ακολουθούν

Μειωμένη συμμετοχή σε φάρμακα σε όσους εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μηδενικός εφησυχασμός, διπλωματικός «πυρετός» -Νέα πρόκληση Ακάρ, στο επίκεντρο το Καστελόριζο

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr