«Πολλοί άνθρωποι με συμπτώματα στο ανώτερο αναπνευστικό, κάνουν επανειλημμένα τεστ κορωνοϊού αυτή την εποχή και βγαίνουν αρνητικά, καθώς υποφέρουν από απλή εποχική αλλεργική ρινίτιδα», επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ ο πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας όμως ταυτόχρονα πως όποιος έχει κάποιο μπούκωμα στη μύτη καλό θα είναι να ελέγχεται για κορωνοϊό. «Πρέπει να πάμε σε μία φάση συμβίωσης μαζί του αποφεύγοντας τις κακοτοπιές» συνεστησε.

«Επιδημιολογικά η εικόνα στη χώρα μας είναι πολύ βελτιωμένη και η πιθανότητα να έχει κάποιος κορωνοϊό αρχίζει να μικραίνει. Υπάρχει μια σοβαρή αποκλιμάκωση, την βλέπουμε και στα λύματα και έχουμε σταθερά πλέον κάτω από 200 εισαγωγές στα νοσοκομεία» ενημέρωσε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjln5gkr8o6p)

«Όποιος έχει μπούκωμα στη μύτη δεν σημαίνει ότι έχει κορωνοϊό αλλά ταυτόχρονα δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να ελέγχεται και για κορωνοϊό» ανέφερε, επισημαίνοντας πως «όταν την προηγούμενη περίοδο, όποιος ελεγχόταν έβγαινε θετικός σε κορωνοϊό, τώρα δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο».

Καθησυχαστικός ήταν σχετικά με την επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας από το συνωστισμό τις ημέρες του Πάσχα. Είπε χαρακτηριστικά: «Ο συνωστισμός στα πλοία και στους διάφορους προορισμούς τις ημέρες του Πάσχα θα μειώσει απλώς κάπως το ρυθμό αποκλιμάκωσης της πανδημίας. Θα υπάρξουν κάποια επιπλέον κρούσματα».

«Πρέπει να πάμε σε μία φάση συμβίωσης με τον κορωνοϊό» είπε. «Δεν θα φύγει αλλά ούτε μπορούμε και να ζούμε διαρκώς με απαγορεύσεις» Συνέστησε να “αποφεύγουμε τις κακοτοπιές”, φορώντας τη μάσκα μας εκεί που υπάρχει πολύς κόσμος και να εμβολιαστούν όσοι έχουν το δικαίωμα με την αναμνηστική δόση, ενώ επισήμανε πως πολλοί που έχουν κάνει τις δύο δόσεις και δεν έχουν κάνει την τρίτη, πρέπει να σπεύσουν να την κάνουν.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr