Οι ημέρες που δίνονταν ψευδείς υποσχέσεις έχουν τελειώσει, προειδοποίησε τους εργαζόμενους στην αλυσίδα καφέ Starbucks στις ΗΠΑ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, μέσω βίντεο που διαμοιράσθηκε την περασμένη Δευτέρα.

«Θα δώσουμε υποσχέσεις που θα τηρήσουμε, υποσχέσεις που είναι πραγματικές και θα λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στα καταστήματά σας», τόνισε ο Χάουαρντ Σουλτς στο βίντεο που τέθηκε υπόψη του Reuters χθες Παρασκευή.

Ο Σουλτς, ο οποίος επέστρεψε τον περασμένο μήνα για να ηγηθεί της εταιρείας για τρίτη φορά, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα από τους εργαζόμενους στα καφέ στις ΗΠΑ.

Όπως προσέθεσε, σκοπεύει να επικεντρωθεί σε ζητήματα που θίγουν οι εργαζόμενοι στις «δημιουργικές συναντήσεις», όπως η ανάγκη για περισσότερη εκπαίδευση, για εγγυημένες ώρες απασχόλησης, τα προβλήματα με τις μηχανές πάγου που δεν λειτουργούν, όπως και με τη συντήρηση και τις επισκευές που δεν πραγματοποιούνται εγκαίρως.

«Έχω συνειδητοποιήσει ότι υπήρξαν πολλές βραχυπρόθεσμες αποφάσεις που είχαν αρνητικές επιπτώσεις. Αυτό θα το αλλάξουμε», τόνισε ο Σουλτς ο οποίος πρώτη φορά ενεπλάκη με την εταιρεία το 1987.

Οι μπαρίστας σε περισσότερες από 170 περιοχές στις ΗΠΑ έχουν ζητήσει εκλογές για τη δημιουργία συνδικάτων από τον περασμένο Αύγουστο, με τουλάχιστον 10 περιοχές να ψηφίζουν υπέρ του συνδικάτου, Workers United.

Τον περασμένο μήνα, ένα ομοσπονδιακό εργατικό συνδικάτο κατηγόρησε την εταιρεία για παράνομα αντίποινα εναντίον δύο εργαζομένων σε ένα καφέ στο Φοίνιξ της Αριζόνα επειδή προσπάθησαν να συνδικαλιστούν.

Την ίδια μέρα, μια ομάδα επενδυτών με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 3,4 δισ. δολαρίων, προέτρεψε την εταιρεία να σταματήσει να περνάει μηνύματα ενάντια στον συνδικαλισμό στους υπαλλήλους της και να υιοθετήσει μια ουδέτερη πολιτική προς τα συνδικάτα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ReutersΑκολουθήστε το Money Review στο Google News