Ανοίγει εντός της εβδομάδας η πλατφόρμα, σύμφωνα με πληροφορίες, για την τρίμηνη επιδότηση καυσίμων  στους δικαιούχους ΙΧ και δικύκλων με βάση εισοδηματικά κριτήρια  που φτάνουν έως 30.000 ετήσιο εισόδημα.

Η ενίσχυση αφορά σε 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως, φτάνει τα 22 λεπτά το λίτρο και ανέρχεται συνολικά στα 40 ευρώ για την ηπειρωτική χώρα και 50 ευρώ για τα νησιά. Μόλις ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα οι δικαιούχοι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπαίνουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή (gov.gr)με τους κωδικούς Taxisnet προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να τους πιστωθούν τα χρήματα που τους αναλογούν με ψηφιακή χρεωστική κάρτα  ή με πίστωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Όσοι κατεβάσουν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους θα κερδίσουν και έξτρα «μπόνους» 5 ευρώ. Την πίστωση του ποσού οι δικαιούχοι θα έχουν δικαίωμα να το χρησιμοποιήσουν έως και την Κυριακή 31 Ιουλίου.

Η κάρτα καυσίμων και το «μπόνους» των 5 ευρώ

Όσοι ακολουθήσουν τη διαδικασία για την κάρτα καυσίμων θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο τρόπους:

α) Έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στο smartphone. Σε αυτή την περίπτωση δεν κατατίθεται ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλά ο δικαιούχος θα πάρει έξτρα 5 ευρώ.

β) Κατάθεση του ποσού της επιδότησης καυσίμου στον τραπεζικό λογαριασμό. Σε αυτή την περίπτωση χάνεται το μπόνους των 5 ευρώ.

Επιδότηση καυσίμων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Με το μπόνους των 5 ευρώ, τα ποσά των επιδοτήσεων έχουν ως εξής:

Αυτοκίνητα

45 ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα (40 χωρίς το μπόνους)
55 ευρώ στα νησιά (50 χωρίς το μπόνους)

Μοτοσικλέτες

35 ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα (30 χωρίς το μπόνους)
40 ευρώ στα νησιά (35 χωρίς το μπόνους)

Δικαιούχοι θα είναι φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και φορολογική κατοικία στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι το μέτρο επιδότησης καυσίμου θα ισχύσει για τρεις μήνες και για τα πρώτα 60 λίτρα καυσίμου (180 λίτρα για το τρίμηνο).

Ειδήσεις σήμερα:

Mr. & Mrs. Peltz Beckham: Το ζευγάρι έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες από το γάμο του

Πήλιο: Φριχτό δυστύχημα με 60χρονη που μπλέχτηκε στα σχοινιά στην καταρρίχηση

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ίχνη ασφυξίας στη Μαλένα και την Ιριδα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr