Η επόμενη ναυαρχίδα για την ιταλική μάρκα θα είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV που αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι το 2027, όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας Jean-Philippe Imparato.

Για την ώρα η Stelvio αποτελεί τη ναυαρχίδα της Alfa Romeo. Γνωρίζουμε ήδη πως οι Ιταλοί ετοιμάζουν ένα μεγαλύτερο SUV το οποίο πιθανότατα θα ονομάζεται Castello.

Αυτό που επιβεβαιώθηκε πρόσφατα είναι πως το επόμενο εμβληματικό μοντέλο της Alfa Romeo θα είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV που θα λανσαριστεί μέχρι το 2027, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο CEO Jean-Philippe Imparato.

Μιλώντας την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο εργοστάσιο Pomigliano d’Arco στα πέριξ της Νάπολης, στο οποίο κατασκευάζεται το συμπαγές SUV Tonale, ο Imparato τόνισε ότι το νέο SUV θα είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση των πωλήσεων της Alfa Romeo στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

«Θα ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τη BMW, την εταιρεία που η Alfa Romeo έχει θέσει ως σημείο αναφοράς», δήλωσε ο Imparato στο Automotive News Europe σε συνέντευξή του τον Φεβρουάριο. Το 2021 πουλήθηκαν 46.238 BMW X5 στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Dataforce.

Το νέο μοντέλο θα είναι το τέταρτο SUV της Alfa Romeo, μετά τη Stelvio, η οποία κυκλοφόρησε το 2017. Ένα μικρό SUV που θα κάνει το ντεμπούτο του το 2024 που πιθανότατα θα ονομάζεται Brennero.

Η Alfa Romeo δεν θα γίνει μάρκα μόνο για SUV όπως η Jeep, είπε ο Imparato. «Δεν εγκαταλείπουμε το μεσαίο σεντάν Giulia», είπε μεταξύ άλλων. «Θα υπάρξει μια μελλοντική Giulia και θα είναι ένα μοντέλο μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα».

Η μάρκα ελπίζει να επιστρέψει στις 100.000 παγκόσμιες πωλήσεις, πιθανώς μέχρι το 2023 και με τη βοήθεια της Tonale.
 
Πέρυσι, η Alfa Romeo πούλησε 56.000 μονάδες παγκοσμίως, κυρίως Giulia και Stelvio. Η Ευρώπη απορρόφησε 28.000 μονάδες (18.334 Stelvio, 6.479 Giulia και 3.037 Giulietta, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dataforce), ενώ οι ΗΠΑ 18.250 μονάδες (10.539 Stelvio και 7.634 Giulia, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ειδήσεων του Automo).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr