Πρόκειται για την Daytona SP3, που θα κατασκευαστεί σε μόλις 599 αντίτυπα, εκ των οποίων πολλά από αυτά έχουν ήδη προ-πωληθεί, σε κατόχους των Monza και σε συλλέκτες σπάνιων hypercars, έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ. 

Η τιμή της Daytona SP3, όπως είναι λογικό, είναι εξωπραγματική, αγγίζοντας τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, ο κάτοχός της θα έχει το προνόμιο να έχει ένα ιταλικό κομψοτέχνημα, το οποίο εφοδιάζεται με ένα ατμοσφαιρικό V12 μοτέρ 6,5 λίτρων. Η απόδοσή του φτάνει τους 840 ίππους στις 9.250 σ.α.λ. και τα 697 Nm ροπής στις 7.250 σ.α.λ.. Η παραπάνω ισχύς μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβώτιου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. 

Ανάλογες είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 2,85 δευτερόλεπτα, το 0-200 χλμ./ώρα σε 7,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα.

Η Daytona SP3 βασίζεται στο μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα της LaFerrari και έχει κατασκευασθεί από πανάκριβα υλικά, εκτός από ανθρακονήματα, όπως το κέβλαρ, τα οποία εκτοξεύουν το κόστος κατασκευής, ρίχνουν όμως το συνολικό βάρος σε σημείο που να επιτυγχάνονται οι παραπάνω αριθμοί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr