Η Opel όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες της Stellantis, αναμένεται μέχρι το 2028 να μεταμορφωθούν με αμιγώς ηλεκτρικές, μιλώντας για την ευρωπαϊκή αγορά.

Το ψηφιακό σκίτσο του καλλιτέχνη Lars O. Saeltzer, κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με τη φωτογραφία που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης, που δεν είναι άλλο από Kadett του 1965. Η απόδοση για τη σύγχρονη εκδοχή του μοντέλου με τον ηλεκτροκινητήρα, είναι κάτι που παραπέμπει περισσότερο σε δίθυρο coupe, δηλαδή πάει πιο κοντά στο Manta από την ιστορία της Opel.

Η γερμανική εταιρεία θα προσφέρει μια ηλεκτροκίνητη έκδοση σε κάθε μοντέλο που θα κατασκευάζει έως το 2024 και προς αυτή την κατεύθυνση η αρχή έχει γίνει με τα Astra plug-in hybrid, Grandland plug-in hybrid, Corsa-e, Mokka-e, μαζί με τις ηλεκτρικές προτάσεις της εταιρείας για ελαφρά επαγγελματικά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Uwe Hochgeschurtz, είχε αναφέρει στο παρελθόν πως θα είναι ένα μοντέλο που θα κουβαλάει «ρετρό» συναίσθημα, θα έχει πολύ καλές επιδόσεις και θα προσφέρει οδηγική απόλαυση. Η αλήθεια είναι πως θα έδειχνε πολύ ωραίο το σχέδιο του Saeltzer αν έφτανε η έκδοση παραγωγής του Manta-e να του μοιάσει, κάτι που δεν είναι και απίθανο να συμβεί.

Η Opel δεν έχει δώσει πολλά στοιχεία για τα μελλοντικά της ηλεκτρικά αλλά θεωρείται βέβαιο πως θα προσφέρουν την καλύτερη στην κατηγορία τους ικανότητα γρήγορης φόρτισης με 32 χιλιόμετρα ανά λεπτό. Από την τεχνολογία που θα χρησιμοποιεί η Opel στα ηλεκτρικά της μοντέλα και τις εξελιγμένες μπαταρίες, θα πρέπει να περιμένουμε και αυτονομίες που θα κυμαίνοντας από 500 έως 800 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr