Η Kosmocar-Audi εγκατέστησε πέντε εξαιρετικά γρήγορους ταχυφορτιστές με ισχύ 180 kW ο καθένας, οι οποίοι ενώ έχουν τη δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης έως τα 300 kW.

Δύο από τους πέντε ταχυφορτιστές βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, συγκεκριμένα στην «Audi Karenta» στο Μαρούσι και στην «Karenta» Αργυρούπολης. Οι υπόλοιποι, έχουν εγκατασταθεί στην «Audi Karenta» της Θεσσαλονίκης, στα Ιωάννινα («Audi Καψιώχας») και στη Ρόδο («Audi Ξενάκης»).

Πρακτικά, όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα μπορούν να συνδεθούν στους συγκεκριμένους ταχυφορτιστές των 180 kW που έχουν εγκατασταθεί στο δίκτυο της Kosmocar-Audi. Η ισχύς, άρα και η ταχύτητα με την οποία θα φορτιστούν, περιορίζεται ανάλογα με τη μέγιστη ισχύ με την οποία κατασκευαστικά μπορεί να φορτιστεί το κάθε μοντέλο.

Η διαδικασία φόρτισης είναι πολύ απλή. Ο οδηγός-χρήστης συνδέει το καλώδιο φόρτισης του ταχυφορτιστή στο αυτοκίνητό του και επιλέγει την αντίστοιχη θέση φόρτισης σε μία οθόνη αφής στον ταχυφορτιστή. Μέσω της εφαρμογής «ΔΕΗ Blue» στο κινητό του τηλέφωνο, ο χρήστης δίνει έγκριση για την έναρξη της φόρτισης.

Ακολουθεί μία πολύ σύντομη διαδικασία αναγνώρισης ανάμεσα στον ταχυφορτιστή και το αυτοκίνητο και στη συνέχεια η φόρτιση ξεκινά αυτόματα. Ο χρήστης μπορεί να διακόψει την όλη διαδικασία οποιαδήποτε στιγμή ή να επιτρέψει την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Οι συγκεκριμένοι φορτιστές είναι οι πλέον ισχυροί που έχουν εγκατασταθεί μέχρι στιγμής σε αστικό περιβάλλον στην Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάθε μάρκας και όχι μόνο της Audi, να φορτίσουν εξαιρετικά γρήγορα.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι για παράδειγμα το ηλεκτρικό SUV Q4 e-tron μπορεί σε μόλις 10 λεπτά της ώρας να φορτίσει με αρκετή ενέργεια ώστε να διανύσει απόσταση 130 χιλιομέτρων. Κάθε ταχυφορτιστής έχει δύο θέσεις φόρτισης με συνεχές ρεύμα (DC) και μία θέση φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (AC), για φόρτιση plug-in υβριδικών μοντέλων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr