Η Nissan παρουσίασε πρόσφατα το Nissan Ambition 2030, το νέο μακροπρόθεσμο όραμά της για την ενίσχυση της κινητικότητας και όχι μόνο. Ανταποκρινόμενη σε κρίσιμες περιβαλλοντικές, κοινωνικές ανάγκες, καθώς και στις ανάγκες των πελατών της, η Nissan στοχεύει να γίνει μια πραγματικά βιώσιμη αυτοκινητοβιομηχανία, οδεύοντας προς έναν κόσμο καθαρότερο, ασφαλέστερο και χωρίς αποκλεισμούς. 

Με αυτό το όραμα, η Nissan θέλει να προσφέρει στρατηγική αξία ενδυναμώνοντας τις μετακινήσεις που προσφέρουν σίγουρες, συναρπαστικές και πιο ολοκληρωμένες εμπειρίες στους πελάτες της και μέσω συνεργασιών, ενισχύουν την κοινωνία και οικοδομούν ένα έξυπνο οικοσύστημα, με ολοκληρωμένη κινητικότητα.

Μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, η Nissan θα προσφέρει ηλεκτροκίνητα οχήματα και τεχνολογικές καινοτομίες, ενώ θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε παγκόσμια κλίμακα. Η συγκεκριμένη στρατηγική υποστηρίζει τον στόχο της Nissan για ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα, σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το 2050.

Ως πρωτοπόρος στα ηλεκτρικά οχήματα, η Nissan έχει «εκδημοκρατίσει» τα EV μοντέλα και έχει επενδύσει στην κατασκευή υποδομών φόρτισης και διαχείρισης ενέργειας. Θέτοντας την ηλεκτροκίνηση στον πυρήνα της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της, με το Nissan Ambition 2030, η εταιρεία στοχεύει να επιταχύνει τον «εξηλεκτρισμό» της γκάμας των οχημάτων της και το ποσοστό της τεχνολογικής καινοτομίας με επενδύσεις 2 τρισεκατομμυρίων γιεν, για τα επόμενα 5 χρόνια.

Βασιζόμενη στις απαιτήσεις των πελατών της για μια διαφοροποιημένη γκάμα οχημάτων, η Nissan θα παρουσιάσει 23 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων 15 νέων, έως το 2030, με στόχο να επιτύχει ένα μείγμα ηλεκτροκίνησης άνω του 50% παγκοσμίως, τόσο για την ίδια, όσο και για την θυγατρική Infiniti.

Παράλληλα, σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό πωλήσεων «εξηλεκτρισμένων» μοντέλων στις μεγάλες αγορές έως το 2026, συμπεριλαμβανομένων της Ευρώπης, Ιαπωνίας, Κίνας και ΗΠΑ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr