Όπως αναφέρει το περιοδικό στο εισαγωγικό του σημείωμα «οι στατιστικοί πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζουν πολύ σπουδαία δεδομένα πρώτα απ’ όλα γιατί είναι αυθεντικοί και ύστερα γιατί είναι οι μόνοι που υπάρχουν στη διάθεση εκείνων οι οποίοι θέλουν να μελετήσουν με ένα κάπως θετικό τρόπο και με τη βοήθεια της στατιστικής τα αισθηματικά ζητήματα …

Ιδού λοιπόν τα ερωτήματα και οι απαντήσεις:

Σε ποια ηλικία οι γυναίκες έχουν το πρώτο ερωτικό τους ραντεβού;

Το πρώτο ραντεβού είναι μια μεγάλη και εξαιρετικά σημαντική ημερομηνία στη ζωή μιας γυναίκας. Θυμάται όλες τις λεπτομέρειες του, ακόμη και τις παραμικρές και όταν πια έχει φτάσει στα βαθιά γεράματα

Ιδού τώρα τι αποδεικνύει η σχετική στατιστική:

Τα περισσότερα κορίτσια είχαν το πρώτο ερωτικό ραντεβού τους σε ηλικία δεκαέξι χρόνων (21%) και σε ηλικία δεκαπέντε χρόνων (20%). Το περίεργο είναι ότι και στην ηλικία των δώδεκα χρόνων το ποσοστό είναι αρκετά μεγάλο (17%)

Σε ποια ηλικία οι γυναίκες φιλούν για πρώτη φορά;
Επίσης και αυτή η χρονολογία είναι εξαιρετικά σημαντική για τη γυναίκα. Και η στατιστική αποδεικνύει ότι η ηλικία των δεκαέξι χρόνων που είναι η καλλίτερη για το πρώτο ερωτικό ραντεβού είναι επίσης και η καλλίτερη ηλικία για το πρώτο φιλί γιατί παρουσιάζει το μεγαλύτερο ποσοστό: 23%.Αντιθέτως είναι πολύ μικρό το ποσοστό των γυναικών που φιλήθηκαν για πρώτη φορά από την ηλικία των 17 χρόνων και άνω.

Σε ποια ηλικία οι γυναίκες δέχονται την πρώτη πρόταση γάμου;
Εδώ φθάσαμε σε έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς της ζωής μιας γυναίκας. Η πρώτη πρόταση γάμου διαγράφει ολόκληρο το μέλλον της.
Ο σχετικός στατιστικός πίνακας μας δείχνει ότι οι περισσότερες γυναίκες είχαν την πρώτη πρόταση γάμου στα 18 τους χρόνια. Και αλήθεια το ποσοστό αυτό συμβιβάζεται θαυμάσια και με τη λογική. Αυτή είναι συνήθως η κατάλληλη ηλικία γάμου για μια γυναίκα.
Ύστερα όμως από τα 20 χρόνια αρχίζει μια άγονη περίοδος. Οι προτάσεις ελαττώνονται καταπληκτικά. Ας προσέξουν λοιπόν τα απαιτητικά κορίτσια που θέλουν ωραίο, πλούσιο και καλό σύζυγο … Όχι υπερβολές, όχι πολλές απαιτήσεις.
Από την έρευνα αυτή ωστόσο αποκαλύφθησαν και δύο άλλες σημαντικές λεπτομέρειες: Διαπιστώθηκε δηλαδή ότι κατά γενικό κανόνα η γυναίκα είναι εκείνη που προκαλεί την πρόταση του γάμου από μέρους του ανδρός και ότι ο άνδρας τις περισσότερες φορές κάνει μια πρόταση γάμου χωρίς να έχει ακριβείς και σαφείς ιδέες για την πραγματοποίησή του.

Που έγινε η πρώτη πρόταση γάμου;
Ο κατωτέρω κατάλογος σας απαριθμεί όλα εκείνα τα μέρη στα οποία η γυναίκες δέχθηκαν την πρώτη πρόταση γάμου:
Ζαχαροπλαστείο
Αυτοκίνητο
Ακρογιαλιά
Κρεβατοκάμαρα
Πλοίο ή βάρκα
Ντάνσινγκ
Σαλόνι

Σε ποια εποχή του έτους έγινε η πρώτη πρόταση γάμου;
Χάρις στη στατιστική βλέπουμε ότι τις περισσότερες προτάσεις γάμου οι γυναίκες τις δέχονται την Άνοιξη: 38%, ενώ το φθινόπωρο που είναι μια μελαγχολική εποχή παρουσιάζει τις λιγότερες προτάσεις: 7%. Το καλοκαίρι και ο χειμώνας έρχονται σχεδόν στην ίδια μοίρα το ένα με 28% και το άλλο 27%. Το καλοκαίρι που είναι μια περίοδος διακοπών υπάρχει περισσότερος καιρός στη διάθεση των ανδρών για να φλερτάρουν με τις γυναίκες, και να τους κάνουν μια πρόταση γάμου. Επίσης φαίνεται ότι το καλοκαίρι γίνεται η πρώτη σκέψη για γάμο, η οποία ωριμάζει το φθινόπωρο και πραγματοποιείται τον χειμώνα!

Τι ώρα έγινε η πρόταση;
Διαπιστώθηκε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός προτάσεων γάμου έγινε από τις 10 η ώρα το βράδυ έως τις 2 η ώρα το πρωί, και έτσι μπορεί να βγάλει κανείς το συμπέρασμα ότι οι ερωτευμένοι είναι μάλλον ξενύχτηδες!
Επίσης από τις 5 ως τις 6 η ώρα το απόγευμα –η ώρα του τσαγιού!- και από τις 10 το πρωί ως το μεσημέρι γίνονται πάλι αρκετές προτάσεις γάμου.
Όλες η άλλες ώρες της ημέρας δεν προσφέρουν σχεδόν καμία ευκαιρία γι’ αυτού του είδους τις προτάσεις
Από τις παραπάνω τώρα στατιστικές μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι οι καλλίτερες συνθήκες για να δεχτεί μια γυναίκα μια πρόταση γάμου είναι η εξής: ηλικία 18 χρόνων, σ’ ένα ζαχαροπλαστείο, την Άνοιξη στις δέκα η ώρα το βράδυ …

Πόσες προτάσεις γάμου δέχεται μια γυναίκα;
Η μελέτη της σχετικής στατιστικής σ’ αυτό το ζήτημα δεν είναι δυστυχώς πάρα πολύ ευχάριστη για τις γυναίκες. Η μισές σχεδόν γυναίκες, το 45%, δέχονται μόνο μια πρόταση γάμου και μόνο το 6% δέχονται περισσότερες από πέντε προτάσεις.
Ο μέσος όρος τώρα είναι ότι μια γυναίκα σε όλη της τη ζωή έχει την πιθανότητα να δεχτεί τρείς προτάσεις γάμου και τούτο κάτω από τις καλλίτερες συνθήκες. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι για τις περισσότερες γυναίκες αρκεί μια μόνο πρόταση γάμου για να παντρευτούν …

Σε ποια ηλικία παντρεύονται οι γυναίκες;
Ο πιο σημαντικός σταθμός στη ζωή μιας γυναίκας είναι ο γάμος. Σε ποια ηλικία όμως συμβαίνει αυτό το μεγάλο γεγονός;
Η πιο κρίσιμη ηλικία της γυναίκας για τον γάμο είναι μεταξύ 27 και των 29 χρόνων. Είναι η κλασσική περίοδος του λεγόμενου γεροντοκορισμού, κατά την οποία μια γυναίκα δεν είναι πια δεσποινίς γιατί είναι μεγάλη στα χρόνια, αλλά επίσης δεν είναι ακόμα κυρία.
Ο μεγαλύτερος αριθμός των γάμων παρατηρείται μεταξύ 23 και 25 ετών, με ένα μεγάλο ποσοστό και για την ηλικία των 18 χρόνων.

***

Αυτά λοιπόν μας έλεγαν τα γκάλοπ εκείνης της εποχής, έτσι για να πάρουμε μια εικόνα. Ίσως κάποιοι θα θέλατε να ξέρατε και πόσο ευτυχισμένοι ήταν τελικά οι γάμοι. Ελλείψει άλλων στοιχείων και συνειδητοποιώντας ίσως το κενό, το «Μπουκέτο» κλείνει το ρεπορτάζ με τις εξής σκέψεις:

«Και ο γάμος, η ευτυχής συμβίωση μαζί της είναι ζήτημα τύχης. Ο λαός με τη σοφή του πείρα το πρόσεξε αυτό, και μας προειδοποιεί σχετικά: Ο γάμος είναι λαχείο! Η καλή γυναίκα και το γλυκό καρπούζι είναι ζητήματα τύχης! …
Μακάριοι λοιπόν οι τυχεροί που κερδίζουν τον πρώτο αριθμό του λαχείου του γάμου».

Ασφαλώς αγαπητοί αναγνώστες θα ήταν ενδιαφέρουσα μια ανάλογη στατιστική με τα σημερινά δεδομένα. Θα μπορούσαμε έτσι να τεκμηριώσουμε και στατιστικά το πόσο αλλάζουν οι εποχές, τα ήθη και τα έθιμα.
Όσον αφορά το τελευταίο σχόλιο του περιοδικού, ας μη ξεχνούν οι αγαπητές μου φίλες ότι βρισκόμαστε στο 1937 και η ανδροκρατούμενη κοινωνία είναι δεδομένη.
Για περισσότερα: https://minoas.gr/syggrafeas/sitaras-thomas/
Θωμάς Σιταράς, Αθηναιογράφος- Συγγραφέας, FB: Σιταράς Θωμάς

Ειδήσεις σήμερα:

Στο εδώλιο σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης για τέσσερις βιασμούς

Ανοιξιάτικος καιρός σήμερα: Εώς και 10 βαθμούς θερμότερες από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα οι αέριες μάζες

Οικογενειακή τραγωδία στο Όρεγκον: Πυροβόλησε θανάσιμα τον αδελφό του προσπαθώντας να σκοτώσει αρκούδα και μετά αυτοκτόνησε

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr