Θύμα δολοφονίας φέρεται να έπεσε ο Έλληνας δημοσιογράφος, Νίκος Κάτσικας, που εργαζόταν ως ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αίγυπτο και συνεργαζόταν με την ΕΡΤ επί σειρά ετών.

Σύμφωνα με την Αl-Ahram, η σορός του βρέθηκε στο σπίτι του, μετά από αρκετές ημέρες που δεν είχε δώσει ίχνη ζωής, και οι αιγυπτιακές αρχές συνέλαβαν έναν διανομέα φαγητού που εργαζόταν σε ένα εστιατόριο και γνώριζε το θύμα. Όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, το κίνητρο της δολοφονίας εκτιμάται ότι ήταν η ληστεία.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του Νίκου Κάτσικα κάνοντας λόγο για έναν ευσυνείδητο επαγγελματία, ενώ επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι το ελληνικό προξενείο στο Κάιρο βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές για να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για τον θάνατο του δημοσιογράφου.

«Το Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού Καΐρου αποχαιρετά με θλίψη τον δημοσιογράφο Νικόλαο Κάτσικα, έναν άνθρωπο που αγαπούσε το έργο του, τους Αιγύπτιους Έλληνες και την Αίγυπτο», επισήμανε σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στο Κάιρο, στο οποίο ήταν αντιπρόεδρος. 

Πηγή: skai.grΑκολουθήστε το Money Review στο Google News